☆ MADPLAN MED INDKØBSLISTE ☆
Prøv gratis i 7 dage her >>
×
Menu×

UNDGÅ MADSPILD

Det er virkelig godt – både for budgettet og klimaet – at undgå madspild. Det er tilmed slet ikke så svært hvis man blot har et godt værktøj til det og får skabt sig en god rutine. Så kan man stort set undgå at smide mad ud og man sparer en masse penge på budgettet.

Jeg fik ideen til Valdemarsro MADPLAN, da jeg gerne ville udvikle et madplanlægnings værktøj,  hvor vi deler inspirationen og hvor man derefter selv kan justere til og tilpasse, så madplanen kommer til at passe perfekt til den enkelte husstands behov.

Her får du mine tips til, hvordan du med Valdemarsro Madplan kan undgå madspild og sammensætte en god madplan, der tager højde for dig og din husstands behov.

TIPS TIL AT UNDGÅ MADSPILD

Alle familier og husstande er forskellige og har forskellige behov.

Valdemarsro har derfor et madplanlægningsværktøj, som du kan gøre til sit eget og skifte opskrifter frit ud efter behov.

Sådan kan du fx nemt og enkelt undgå madspild i dit køkken som medlem af Valdemarsro

☆ TØM KØLESKAB FUNKTION ☆ 
Brug “tøm køleskab funktionen” i søgning til at finde opskrifter, der matcher, hvis du ved at I kommer til at stå med 1/2 blomkål eller 1/2 bundt porre.

☆ BRUG DET DU HAR I KØKKENSKUFFEN I FORVEJEN ☆ 
Du KAN også gennemgå køkkenskuffen og fryseren indimellem og  søge dine ‘fund’ ud i vores Tøm Køleskab på disse varer, og få brugt linser, bønner mv. ved at søge opskrifter med dette på Valdemarsro ‘Tøm Køleskab*

☆ BRUG GRØNTSAGERNE I OVERSKUD NEMT OG ENKELT ☆
Bag, damp eller sauter de grøntsager der evt. er i overskud fra andre retter, drys dem med lidt parmesan og nyd som grønt tilbehør.

☆ SÆT RESTEMAD OPSKRIFTER PÅ FAVORITSIDEN ☆
Sæt de opskrifter, som du ved er gode til at undgå madspild på din personlige favoritside her på Valdemarsro. Så er det super nemt at finde inspiration til ‘restedage’, så du kan undgå madspild hjemme hos dig og dermed også spare penge. Vi har fx samlet en række gode retter her, der er gode som ‘restemad’  lige til at sætte på madplanen til jeres restedage.

☆ FÅ NEMT OVERBLIK OVER HVAD DU MANGLER, SÅ DU IKKE HANDLER FOR MEGET ☆
Mindre madspild handler også om at få handlet ordenligt ind og ikke at handle mere end man skal bruge. Med Valdemarsro Premium bliver  madplanen eller de opskrifter du vælger lagt på din indkøbsseddel, derefter er det nemt at have appen eller websitet med i køkkenet, klikke alle de varer væk du allerede har – og måske blive overrasket over hvor lidt du egentligt mangler at handle.

☆ LAV MAD TIL TO DAGE ☆
Nogle retter, som fx chili con carne, dhal og lasagne er nemme at gange op og lave ekstra af til fryseren. Det er både en nem måde at undgå madspild og at spare både tid og penge. På Valdemarsro Madplanen kan du nemt slette en opskrift og skrive et fritekstfelt, fx ‘lasagne fra fryseren’ på din madplan.

 

Spar penge på madbudgettet

Her får du skønne tips til hvordan du kan bruge madplaner til at spare ekstra på madbudgettet og samtidig spise god og lækker mad.

 

★Sæt dine favorit budgetvenlige retter på din favoritliste★
Fx er dhal, kikærtegryde, bønnegryde, grøntsagsbiksemad, lynstegt karrykål og pastaretter super gode budgetvenlige opskrifter.

 

★ Vælg den billigste madplan at følge ★
En vegetar madplan er ofte billig, da kød er dyrere end grøntsager. Det betyder jo ikke, at du ikke frit kan tilvælge retter med kød – for det kan du sagtens, men så får du den mest budgetvenlige inspiration, hver uge og derefter kan du selv tilvælge andre retter.

 

★Lav mad til flere dage og frys ned i portioner ★
Planlæg madplanen, så du sletter opskrifter fra de dage, hvor der er ‘mad fra frys’ på menuen.

 

★ Brug hvad du har i forvejen ★
En madplan tager udgangspunkt i aftensmaden, men vi spiser jo også oftest morgenmad og frokost – og det er godt at tænke lidt mere helhed ind i budgettet.
Få brugt det du har i forvejen med ‘Valdemarsro tøm køleskab’ funktion, som gør det nemt at sætte de opskrifter ind på madplanen der indeholder de råvarer du allerede har i køleskabet eller køkkenskuffen.

 

★ Spar lidt på krydderurter ★ 
Krydderier i maden gør hele forskellen, men man kan nu godt spare lidt på de friske krydderurter, hvis budgettet ikke er til det eller endnu bedre dyrke krydderurterne selv i vindueskarmen. Du kan også bytte lidt rundt, fx får du ofte mere bredbladet persille for pengene end hvis du køber frisk koriander.

 

★ Foodprep og spar de nemme løsninger væk ★
Vælg rene råvarer – der er mange lækre og nemme løsninger nu, som skyllet salat klar til brug, groftrevede gulerødder, snittet blomkål osv. Så dejligt og nemt! Men det koster altså også ekstra, så vil man gerne spare lidt på budgettet, så gør arbejdet selv og brug fx en times tid to dage om ugen på at ‘foodpreppe’ dine grøntsager, som du selv har skyllet, skrællet, snittet og revet.

Sådan er Valdemarsro Madplan bygget op

Når jeg laver madplaner har jeg fokus på årtidens råvarer i sæson og at der er variation i retterne i løbet af uge, så der er noget for enhver smag og sammensat en lækker madplan, der inspirere og skaber glæde i køkkenet og ved spisebordet.

Jeg gør mig også umage for, at der er variation i løbet af året og måneden, og du vil fx. ikke opleve, at opskrifterne på vores madplaner går igen mere end 4-5 gange i løbet af et år.

PRØV GRATIS I 7 DAGE HER >>