Menu×

Tips til at undgå madspild og sammensætte en god madplan

 

Valdemarsro Premium fik vi ideen til, da vi gerne ville udvikle et madplanlægnings værktøj,  hvor vi deler inspirationen og hvor man derefter selv kan justere til og tilpasse, så madplanen kommer til at passe perfekt til den enkelte husstands behov.

Hver uge laver Ann-Christine tre inspirerende og sæson aktuelle madplaner. Madplanen til den kommende uge udgives om torsdagen i ugen op til og  derefter kan man frit tilpasse den med andre opskrifter, mere grønt, mere budgetvenlige opskrifter og med de opskrifter fra Valdemarsro som man ved er et hit derhjemme.

Madplanen hjælper med at få planlagt ugens måltider, lavet lækker mad og som er et værktøj, man kan bruge til at undgå madspild og spare på budgettet i husholdningen.

Her vil vi komme med tips, til hvordan du med Valdemarsro Madplan kan undgå madspild og sammensætte en god madplan, der tager højde for dig og din husstands behov.

undgå madspild

Sådan er Valdemarsro Madplan bygget op

Hver uge sammensætter vi tre lækre og inspirerende madplaner. Du kan frit vælge hvilken du gerne vil følge.

Når vi laver vores tre madplaner har vi fokus på årtidens råvarer i sæson og at der er variation i retterne i løbet af uge, så der er noget for enhver smag og sammensat en lækker madplan, der inspirere og skaber glæde i køkkenet og ved spisebordet.

Vi gør os også umage for, at der er variation i løbet af året og måneden, og du vil fx. ikke opleve, at opskrifterne på vores madplaner går igen mere end 4-5 gange i løbet af et år.

TILMELD TIL MADPLAN HER >>

 

Find også Valdemarsro madplan i App Store og på Google Play 

 

Tips til at undgå madspild med Valdemarsro Madplan

Alle familier og husstande er forskellige og har forskellige behov.

Valdemarsro App er derfor lavet som et madplanlægningsværktøj, som du kan gøre til sit eget og skifte opskrifter frit ud efter behov.

Sådan kan du fx nemt og enkelt undgå madspild i dit køkken med Valdemarsro Premium:

☆ TØM KØLESKAB FUNKTION ☆ 
Brug “tøm køleskab funktionen” i søgning til at finde opskrifter, der matcher, hvis du ved at I kommer til at stå med 1/2 blomkål eller 1/2 bundt porre.

☆ BRUG DET DU HAR I KØKKENSKUFFEN I FORVEJEN ☆ 
Du KAN også gennemgå køkkenskuffen og fryseren indimellem og  søge dine ‘fund’ ud i vores Tøm Køleskab på disse varer, og få brugt linser, bønner mv. ved at søge opskrifter med dette på Valdemarsro ‘Tøm Køleskab*

☆ BRUG GRØNTSAGERNE I OVERSKUD NEMT OG ENKELT ☆
Bag, damp eller sauter de grøntsager der evt. er i overskud fra andre retter, drys dem med lidt parmesan og nyd som grønt tilbehør.

☆ SÆT RESTEMAD OPSKRIFTER PÅ FAVORITSIDEN ☆
Sæt de opskrifter, som du ved er gode til at undgå madspild på din personlige favoritside på Valdemarsro. Så er det super nemt at finde inspiration til ‘restedage’, så du kan undgå madspild hjemme hos dig og dermed også spare penge. Vi har fx samlet en række gode retter her, der er gode som ‘restemad’  lige til at sætte på madplanen til jeres restedage.

☆ FÅ NEMT OVERBLIK OVER HVAD DU MANGLER, SÅ DU IKKE HANDLER FOR MEGET ☆
Mindre madspild handler også om at få handlet ordenligt ind og ikke at handle mere end man skal bruge. Med Valdemarsro Premium lægger vi hele madplanen eller de opskrifter du vælger på din indkøbsseddel, derefter er det nemt at have appen eller websitet med i køkkenet, klikke alle de varer væk du allerede har – og måske blive overrasket over hvor lidt du egentligt mangler at handle.

☆ LAV MAD TIL TO DAGE ☆
Nogle retter, som fx chili con carne, dhal og lasagne er nemme at gange op og lave ekstra af til fryseren. Det er både en nem måde at undgå madspild og at spare både tid og penge. På Valdemarsro Madplanen kan du nemt slette en opskrift og skrive et fritekstfelt, fx ‘lasagne fra fryseren’ på din madplan.

TILMELD TIL MADPLAN HER >>

 

Find også Valdemarsro madplan i App Store og på Google Play 

 

Spar penge på madbudgettet med Valdemarsro Madplan

Vi har ikke regnet budgetterne ud på Valdemarsro madplanerne, da det variere meget om man køber fx økologisk eller økologisk. Uanset, så har vi et stort fokus på sæsonens råvarer, hvilket blandt andet er med til at hjælpe på budgettet. Der er også flere skønne tips til hvordan du kan bruge Valdemarsro Madplan til at spare ekstra på madbudgettet og samtidig spise god og lækker mad.

★Sæt dine favorit budgetvenlige retter på din favoritliste★
Vi kan tippe om at fx er dhal, kikærtegryde, bønnegryde, grøntsagsbiksemad, lynstegt karrykål og pastaretter super gode budgetvenlige opskrifter.

★ Vælg den billigste madplan at følge ★
Vegetarmadplanen er generelt den billigeste, da kød er dyrere end grøntsager. Det betyder jo ikke, at du ikke frit kan tilvælge retter med kød – for det kan du sagtens, men så får du den mest budgetvenlige inspiration, hver uge og derefter kan du selv tilvælge andre retter.

 

★Lav mad til flere dage og frys ned i portioner ★
Planlæg madplanen, så du sletter opskrifter fra de dage, hvor der er ‘mad fra frys’ på menuen.

 

★ Brug hvad du har i forvejen ★
En madplan tager udgangspunkt i aftensmaden. men vi skal jo også spise morgenmad, frokost og det er godt at tænke lidt mere helhed ind i budgettet.
Få brugt det du har i forvejen med ‘Valdemarsro tøm køleskab’ funktion, som gør det nemt at sætte de opskrifter ind på madplanen der indholder de råvarer du allerede har i køleskabet eller køkkenskuffen.

 

★ Spar lidt på krydderurter ★ 
Krydderier i maden gør hele forskellen, men man kan nu godt spare lidt på de friske krydderurter, hvis budgettet ikke er til det eller endnu bedre dyrke krydderurterne selv i vindueskarmen. Du kan også bytte lidt rundt, fx får du ofte mere bredbladet persille for pengene end hvis du køber frisk koriander.

 

★ Foodprep og spar de nemme løsninger væk ★
Vælg rene råvarer – der er mange lækre og nemme løsninger nu, som skyllet salat klar til brug, groftrevede gulerødder, snittet blomkål osv. Så dejligt og nemt! Men det koster altså også ekstra, så vil man gerne spare lidt på budgettet, så gør arbejdet selv og brug fx en times tid to dage om ugen på at ‘foodpreppe’ dine grøntsager, som du selv har skyllet, skrællet, snittet og revet.