P-tærter
Hjemmelavede P-tærter med sej fransk nougat, peanuts og et gavmildt lag mørk chokolade.
Yum!
Det smager drøngodt og jeg er ganske enkelt vild med den kombination af sprødt, sejt og sødt.
Jeg bruger saltede peanuts, for det synes jeg giver et godt modspil til alt det søde.
Men det er en smagssag, så vælg endelig selv om du synes det skal være de saltede eller usaltede peanuts.
Prøv også: min opskrift på Oreo cupcakes >>
Arbejdstid 40 min.
Antal 25 stk.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
P-tærter
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- Nougatbunden
- 275 g sukker
- 125 g glukosesirup
- 150 g akaciehonning
- 150 g vand
- 2 æggehvider
- 3 spsk flormelis
- Derudover
- 150 g saltede peanuts
- 300 g mørk chokolade
Kom sukker, honning, glukosesirup og vand i en gryde og kog op. Lad det koge til det er 150 grader varmt. Mål med et termometer.
Pisk æggehviderne helt stive.
Hæld langsomt den varme sukkerlage i de stiftpiskede æggehvider under konstant piskning. Pisk til massen er lun og luftig og skrab derefter ud på et stykke bagepapir drysset med flormelis. Drys overefladen med flormelis og brug en bagespartel til at glatte nougaten ud. Lad den køle af til næste dag og stik den ud med en rund udstikker form.
Tryk peanuts ned i massen, så de hænger let fast og overtræk derefter med tempereret mørk chokolade.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Den opskrift virker slet ikke efter man har pisket æggehvider helt stiv, hvorefter man hælder 150 grader varm sukker, honning, vand masse over æggehvider LANGSOMT mens der stadigvæk bliver rørt, bliver det til så godt som vand, uden stivelse tilbage
Tror du ikke man skulle vente til det er kølet lidt ned vi???
Hej Henriette
Det er vigtigt at temperaturen er 150 grader og at siruppen ikke røres i, men piskes i. Det er sådan jeg laver den franske nougat til p-tærterne.
Det er ikke en af de nemmeste opskrifter at give sig i kast med, så det kan godt være det kræver lidt øvelse lidt at få tag på den.
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Skulle forsøge mig den anden dag. Min nougatmasse forblev så klistret, at jeg ikke kunne arbejde med den, så def blev brugt en masse flourmelis, for ikke at kassere det hele (de smager som de skal) Kan du fortælle, hvilken fejl jeg har gjort i processen. 2. ? Kan man komme de saltede peanust i nougatmassen?.
På forhånd tak for de lækreste opskrifter😀
Hej Helle
Tak for din søde hilsen :)
Har du brugt termometer til at måle at den var præcis 150 grader? – måske skulle det piskes lidt længere, eller ja, – det kan være lidt svært at sige. Men det kan være ret klistret at stå med, så det er lige med at få håndelaget på den franske nougat. Man kan godt komme salte peanuts i nougatmassen.
Kh Ann-Christine
Hej
Hvor længe kan de holde sig på køl ?
Det kan du se øverst i opskriften – samme sted som tid/mængde mv.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine