For længe siden, i julen 2007 lavede jeg en portion lækre karamelbrud. Den opskrift kom på bloggen og jeg har nok lavet karamelbrud sådan cirka hvert andet år omkring juletid i forskellige varianter. Denne her er dog den bedste, og flere har spurgt om jeg ikke nok har et billede af dem. Jeg har det på samme måde; jeg bliver mere inspireret af billeder end af tekst (spiser med øjnene) – så hermed er det gamle blogindlæg opdateret med billeder og vi har spist karamelbrud!

Min blog har altid været fyldt med billeder, men på et tidspunkt klumrede jeg i det og lavede en opdatering som gik så skidt, at alle billeder fra siden forsvandt. Det var vist i slutningen af 2009. Nogle fik jeg lagt på igen, men det var ikke alle billeder, jeg havde i arkiverne. Faktisk lavede jeg også noget kludder i sensommeren 2007, derfor er bloggens første 4 måneder gået tabt. Backup er en ret god ting, har jeg lært …

Et par måneder efter jeg startede bloggen i 2007, investerede jeg i mit første spejlreflekskamera. Et Nikon D40, som stadig er det kamera, jeg bruger til bloggens billeder. Jeg er rigtig glad for det kamera, og jeg er med tiden blevet virkelig fortrolig med funktionerne og de forskellige objektiver jeg har, som tilbehør til kameraet. Vi er vel egentlig blevet et helt fint makkerpar, det kamera og jeg. Der er kommet mange lækre modeller på markedet siden, men jeg holder trofast fast i min gode gamle D40 model.

Med i tasken har jeg altid min iPhone 4, som jeg bruger til instagram og hurtige snapshots af børnene i de der hverdagssituationer, hvor jeg ikke har spejlreflekskameraet lige ved hånden. Selv om det er lidt ekstravagant, så kunne jeg indimellem godt bruge en mellemløsning. Et kamera som var nemmere at have med i tasken og som kan meget mere end kameraet i min telefon. Jeg takkede derfor ja, da Nikon spurgte, om jeg havde lyst til at teste et Nikon 1 J2. Billederne i dette blogindlæg er taget med det nye lille lækre kamera og det er virkelig en fin lille kompakt sag. Man kan skifte objektiver på det (jeg kan desværre ikke bruge mine nuværende objektiver i dette kamera) tage billeder i RAW format, hvilket jeg altid bruger. Man kan indstille kameraet på nørde-niveau – eller bare bruge det med de nemme automatiske funktioner. Det er genialt til at tage billeder af alt fra børn med hurtige bevægelser til natur, mad og indretning. Et fint kamera til både begyndere og øvede.

Kan I mon se forskel på disse billeder taget med Nikon 1 J2, og så dem jeg plejer at tage med mit spejlrefleks D40?

 

Med hensyn til karamelbrud, så ville jeg lige forsøge mig med lidt lakridspulver i en 1/3 af opskriften. Jeg elsker lakridspulver. Men det blev forsøget på lakridskaramelbrud altså ikke bedre af. Så ved I det ;) Men jeg skal snart lavet noget med lakrids og har lidt lakridsplaner – har I mon nogle ideer, evt til konfekt med lakrids?

 nikon 1_J2