Små glimt af forår

karse-og-aeg

Det startede med årets første glimt af en vintergæk på vej til at springe ud, så kom årets første stenbiderrogn, karse blev sået i små ramakiner, æblegrenene blev taget indendørs og står nu med knopper, som er lige ved at springe ud med smukke duftende æbleblomster. Foråret er her! 

Solen skinnede fra en skyfri himmel i går og da jeg hentede Johan og Julie smuttede vi i haven og nød solen, spillede fodbold, drak juice og lyttede til fuglesang. Jeg elsker denne tid på året! Det er nu hvor alting vågner efter vinterens kulde, små spirer i jorden og knopper på træer og buske. Det bliver lysere og dagene længere og det kribler i fingrene for at komme i haven og bare være mere udendørs i det hele taget.

Hvis I har adgang til æblegrene, så kan jeg på det varmeste anbefale at tage nogle grene ind nu – i løbet af 1-3 uger bliver man belønnet med smukke blomster og sarte grønne blade på æblegrenene.

vintergaekker

karse

blomst

Print Friendly
Relaterede indlæg:

20 kommentarer til Små glimt af forår

 1. hvadskalvibage skriver:

  I går købte jeg såjord, så i weekend står den på såning af diverse sommerplanter, peberfrugter og chilier. Så kan de stå i vindueskarmen og bliver klar til at komme ud, når vejret bliver bedre.

  Så jeps – foråret er på vej og jeg glæder mig virkelig til det

 2. Tina skriver:

  Hej,
  Ihhh ja så er foråret rigtig på vej, det er SÅ skønt. Ja vi skal da ha´ gang i karsen.
  Vi glæder os også rigtig til at kunne være ude hver dag, min søn på 6 år har spurgt de sidste par dage “mor kan vi så snart komme ud og lave mad over bålet”?..;o)
  Så det går vi alle 4 virkelig og ser frem til..;o)

 3. I min vindueskarm står de små chilier og vokser – udenfor er det frost og rimtåge. God ide med karse i ramekiner, det ser dejligt frisk og forårsagtigt ud :-)

 4. Sine skriver:

  Jeg er SP klar til forår.. Jeg elsker elsker elsker når det hele springer ud, og jeg tror jeg vil følge dit eksempel med æblegrenene – jeg tror naboen har nogen der hænger ind over plankeværket.. ;)

 5. Tanja Maria skriver:

  Flotte billeder! Og du har helt ret – det er den skønneste årstid. Elsker løbeturen i Riisskov på denne tid af året!

  Solskins hilsner
  Tanja

  • Jeg elsker også mine løbeture i den spirende forårskulde. At se knopperne på træer og buske nærmest vokse for hver gang jeg er afsted. Så dejligt!
   Solskin herfra – det bliver endnu en solskinsdag, kan jeg se! Jubiii :)

 6. Det er så dejligt når de første forårstegn begynder at vise sig! Jeg har lige været ude og sætte cafesættet frem på altanen, og sat perlehyacinter i krukkerne og mini påskeliljer i altankasserne, så nu kan solskin og varme bare komme an :)

 7. Jannie Rimmer skriver:

  Sikke nogle skønne billeder, som helt sikkert leder tankerne mod forår.
  Jeg har allerede taget grene fra æbletræet indenfor og nyder allerede godt af små friske lysegrønne blade. Og nu tror jeg, at jeg vil have sået lidt karse, for de ser da for dejligt ud:-)
  God forår i morgen:-)

 8. Katrine Sigh skriver:

  Ej hvor er det hyggeligt altså!!! Nu kan foråret godt bare komme.

 9. Twinfood skriver:

  Fine fine billeder!! :) Tak for reminderen med karse, det må vi have sat over snarest muligt – det er så fint at pynte med :)

 10. Ulla skriver:

  Ej, SÅ fine billeder!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>