Hindbærsirup med vanilje


Hjemmelavet hindbærsirup er virkelig anbefalesværdig!
Tror næsten det er min yndlingsversion af de hjemmelavede sirupper – hvis jeg absolut skal vælge – men der er jo altså mange der er gode.
Hindbærsirup smager af sol, sommer og er bare helt vidunderlig.
Brug det til hindbærhjerter på en latte, rørt i græsk yoghurt eller skyr, på vaniljeis, til pandekager, frugtsalat, på en ostemad, eller alene på en nybagt bolle – det smager helt og aldeles fantastisk!
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 portion

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hindbærsirup med vanilje
- 225 g frosne hindbær
- 1 vaniljestang
- 180 g sukker
- 1 dl vand
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud, rør dem godt ud i 2 spsk sukker så vaniljekornene skilles smukt fra hinanden.
Kom alle ingredienser i en gryde, varm op til det koger og lad det koge i 10-20 minutter.
Hold øje med det. Det skal ikke tykne for meget. Tag løbende en prøve op og lad den køle af på en tallerken – tjek om konsistensen er korrekt sirupsagtig. Er det blevet for tykt røres en smule vand i.
Si hindbærmosen fra og opbevar siruppen i en lille flaske i køleskabet.
Opskriften giver ca 2 dl
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Mums filibaba. Hvor er det lækkert her i starten af oktober at gå i haven og plukke hindbær og så få lækker sirup i køleskabet ❤️
Har lige lavet sirup af hvide hindbær – de er sødere end de røde så undlod vanilje og tog lidt mindre sukker – men Hold nu op det smager godt.
God solskins weekend herfra ?
Uhmm, hvor dejligt. Tak for din søde hilsen ♡
Virkelig en dejlig opskrift. Lidt citron saft i den gavner, for at fremhæve smagen af hindbær, og kan også anbefales at koge den længere ;-)
Jeg laver opskriften med halvt hindbær og ribs. Det smager vidunderligt?, og synes umiddelbart at det fremhæver den friske hindbærsmag. Skyller flaskerne i Atamon for længere holdbarhed samtidig. Tak for en dejlig og inspirerende side?.
Tip: alle former for frugtsirup er lækre som salatdressing blandet op med en smule olie+ peber.
Lyder virkelig lækkert med hindbær og ribs i kombination – jeg har stadig mange ribs i haven, så det skal da prøves.
Tak for tippet og den søde hilsen
Kh AC