Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/madplan-pdf/

Madplan

Jeg er blevet virkelig flittig til at lave madplan hver uge (jeg klapper mig selv lidt på skulderen, det er nemlig lidt af en præstation for mit impulsive jeg). Jeg må indrømme, at det med madplanlægning har været lidt on/off i lange perioder og det har helt bestemt været en motiverende faktor for mig, at jeg er begyndt at lægge vores madplan på bloggens facebookside hver uge. Det forpligter jo lidt ;)

For nogle uger siden lavede jeg en slags skema, som jeg bruger til planlægningen herhjemme. Jeg skriver denne uges retter på og uge 2, lader jeg som regel stå blank i første omgang. Når ugen er godt i gang og vi får lyst til en ret, som ikke er på madplanen, så bliver den skrevet på til ugen efter. Der er også et felt til indkøbsliste.

Hvis I kan bruge mit madplanlægningsværktøj, så er I meget velkomne til at downloade det som en pdf her: MADPLAN. Den er lige til at skrive ud og bruge. Vores madplan bliver sat op på køleskabsdøren med masking tape.

Vi har jo alle vores forskellige metoder til at få madplanlægningen til at gå op. For os virker det at gøre sådan her og så handler vi en gang om ugen på Osuma.dk (da vi boede i København, handlede vi på Nemlig.com) + det løse hos specialbutikker, fiskehandler, slagter og lidt i vores lokale SuperBrugsen som også er rigtig god. Vi sparer rigtig meget tid og lidt penge (nok primært pga mindre impulskøb) på denne måde. Tjek evt også Mille´s blog, hun planlægger på en anden måde end vi gør, men jeg synes alligevel at det er en ret smart metode, hun har!

Laver I madplaner?

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
46 kommentarer
 • Camilla skrev:
  4. oktober 2012 kl. 10:53

  Madplaner er SKØNNE! Jeg kan mærke stor forskel på de uger, hvor vi har lavet madplan og handlet det hele ind på én gang og på dem, hvor der ikke er madplan. De første er HELT klart at foretrække :) Derfor gør vi også en stor dyd ud af at lave madplaner i øjeblikket, for det giver sådan en dejlig ro

  • Ann-Christine skrev:
   4. oktober 2012 kl. 14:45

   Det giver nemlig ro, sådan oplever jeg det også. Og så prøver jeg at tæmme mit impulsive jeg ved at sætte de impulsive ideer på til ugen efter ;)

 • 4. oktober 2012 kl. 12:16

  Madplaner er geniale hvis man er slem til impulskøb – host host. Jeg har faktisk lige lavet min madplan for de kommende dage, men næste uge tror jeg at den skal indebære din risengrød med æblekompot, for det lyder så lækkert! :) Indtil da kommer den til at stå på bl.a. laks med fuldkornscouscous, chili con carne og en sund ristaffel.

  • Ann-Christine skrev:
   4. oktober 2012 kl. 14:46

   Lækre, lækre retter der står på din madplan. Vi glæder os også til risengrøden i aften! :)

 • Christina skrev:
  4. oktober 2012 kl. 12:51

  Det lyder som et effektivt og inspirerende værktøj :-)
  Vi har også brugt madplan – og holdte os på 1200 kr (?!) om måneden i et år eller to, med masser af fisk og grønt. Hvordan det gik til fatter jeg ikke …
  Nu hvor mad og blogging er blevet en smule mere interessant må vi skrue op for budgettet, prøver stadig med madplan – men må ofte rende hen og handle til lidt bagværk midt på ugen :-)

  • Ann-Christine skrev:
   4. oktober 2012 kl. 14:42

   1200.- det er ret vildt!!! Jeg har ikke noget præcist budget over hvor meget vi bruger på mad, men det kunne da være meget sjovt at lave. Jeg er også impulsiv, fx i dag måtte jeg lige afsted efter marcipan (marcipan klæder bare vores æbler i haven så godt ;) )

 • Malene skrev:
  4. oktober 2012 kl. 13:20

  Super god idé :-)
  Var lige inde og kigge på osuma, og så at der var 3 pakker pålæg for 40 kr. kan det passe at man ikke kan blande 3 forskellige? Skal man virkelig tage 3 af samme variant? :)
  Ved du det?

  • Ann-Christine skrev:
   4. oktober 2012 kl. 14:44

   Hej Malene,
   Det ved jeg sørme ikke.
   Jeg køber faktisk aldrig pålæg, nu jeg tænker over det … altså jo ost, måske en god pølse, ellers bruger vi mest fisk, tomater, æg og kartofler som pålæg
   Kh AC

 • Louise skrev:
  4. oktober 2012 kl. 14:24

  Vi laver også madplaner, men vi har snakket om, at vi vil til at lave dem til vores hjemmeside. Så tvinger det os også til at være lidt sundere – og at få dem lavet hver uge. Vi har en aften, der giver plads til at være impulsiv – Der spiller jeg i orkester, og hr. mand er alene hjemme – sådan har det altid været, og det passer ganske fint. Hvis vi har besluttet os for at spise ude, skriver vi det bare på – og så er det jo planlagt :)

  • Ann-Christine skrev:
   4. oktober 2012 kl. 14:47

   Jeg bliver selv meget inspireret af at læse andres madplaner, så det var da en god ide :)

 • Elisabeth skrev:
  4. oktober 2012 kl. 15:08

  Vi laver også madplaner og bruger evernote.com til det. Programmet kan downloades som app til iphone, ipad osv., så både min mand og jeg har adgang til madplan og indkøbslisten. Det er praktisk, fordi så kan den, der først får fri, lige købe ind på vejen hjem om fredagen. Det hjælper os en smule i en travl hverdag med to krudtugler på to år ;-)

  Selve madplanen skriver vi i øvrigt på køkkendøren, der netop til dette formål er malet med magnet- og tavlelak.

  Tak for al den fantastiske inspiration på din blog! Jeg bruger det rigtig meget – til stor glæde af hele familien :-)

  Kærlig hilsen
  Elisabeth

  • Ann-Christine skrev:
   5. oktober 2012 kl. 08:14

   Hej Elisabeth,
   Det er vist på tide at jeg får kigget nærmere på Evernote, den app har jeg hørt meget godt om. Tak for tippet!
   Jeg er rigtig glad for at du kan bruge min blog som inspiration, tak for det!
   Kærlig hilsen
   Ann-Christine

 • Sofie skrev:
  4. oktober 2012 kl. 15:26

  Tak for PDF-download, det er virkelig det jeg har manglet for at lette madplanlægningen ;) Det er da egentligt også en god idé Mille har, den kunne man også prøve :)

  • Ann-Christine skrev:
   5. oktober 2012 kl. 08:15

   Fedt at du kan bruge det! :) Jeg synes nemlig også Milles ide var super god, og det er skønt med lidt ny inspiration.

 • Trine Baand skrev:
  4. oktober 2012 kl. 16:14

  Hjemme hos os er madplanen et uundværligt redskab til at få alting til at gå op i en højere enhed. Alt fra varieret kost til alle fritidsaktiviteter.

  • Ann-Christine skrev:
   5. oktober 2012 kl. 08:17

   Det er faktisk også min oplevelse herhjemme, at retter bliver mere varierede, når vi planlægger i god tid.

 • Birgitte B skrev:
  5. oktober 2012 kl. 08:42

  Jeg laver madplan! Elsker det, for så kan jeg koncentrere mig om ungerne og skal ikke handle hver dag. Bruger Nemlig.com til levering og er meget glad for dem :-)

  • Ann-Christine skrev:
   7. oktober 2012 kl. 22:31

   Hej Birgitte,
   Sådan har jeg det også, fuldstændig :)
   Jeg var også meget glad for nemlig.com. De gør det virkelig godt!
   Kh Ann-Christine

 • Michelle skrev:
  5. oktober 2012 kl. 09:55

  Selvom vi kun er min kæreste og jeg, så har vi forsøgt med lidt løst struktureret madplan – mest for at spare penge, for der bliver immervæk brugt færre penge, jo færre gange man handler. Og så er det jo heller ikke særligt inspirerende at stå der i Netto eller Brugsen efter arbejde. Desuden hjælper det os til at få brugt de råvarer vi nu har og til at leve lidt sundere (det er nemmere at være sund, når man ikke handler når man er sulten). Vi planlægger dog kun for en halv uge af gangen, da vi ofte får nye planer i løbet af ugen, så derfor er det ikke realistisk med en plan for en hel uge – den vil helt sikkert blive lavet om. Men jeg tror sagtens, jeg ville kunne bruge din PDF – det er rart at kunne skrive det ned, og så at lave en indkøbsliste også. Tak!

  • Ann-Christine skrev:
   7. oktober 2012 kl. 22:32

   Skønt at du kunne bruge den! -og jeg kender også det med nye planer i løbet af ugen, vores madplan bliver også løbende rettet til, men det er rart at have et udgangspunkt at gå ud fra :)

 • Aase skrev:
  5. oktober 2012 kl. 15:37

  For det meste får jeg lavet madplan og indkøbsliste for en uge ad gangen (et ugentligt indkøb + supplering af rugbrød, mælk og grønt som ikke kan holde en hel uge).
  Ind imellem får jeg lavet en madplan for en hel måned (som så justeres hen ad vejen).
  For mig handler det mest om at undgå at komme hjem fra arbejde kl. 17.00 og tænke: åh nej, jeg har glemt at tage kød af fryseren/købe ind/hvad skal vi finde på.
  Jeg nyder at pusle med madplanen, så der bliver balance mellem, hvornår vi får kartofler/ris/pasta og hvornår vi får oksekød/svinekød/fjerkræ. Elsker at surfe på nettet efter nye opskrifter.

  • Ann-Christine skrev:
   7. oktober 2012 kl. 22:34

   Sejt at du laver for en hel måned nogle gange!
   Jeg synes også det er hyggeligt at lave madplanen (for det meste) Det sker ofte at vi laver lidt om på den i ugens løb, men bare det at udgangspunktet er på plads, det giver masser af ro og overskud

 • maria skrev:
  5. oktober 2012 kl. 17:18

  Det lyder jo sørme smart med de madplaner, men er der ingen af jer der spiser ude(venner, familie osv) i løbet af ugen? Vi ville have stor glæde af en madplan, men har ikke luret hvordan det skulle fungere med vores liv endnu. Vi finder ofte og ret spontant på at spise med nogle venner el familie, vi spiser næsten ude 2 gange om ugen(vi har altså små børn;), men netop derfor er det også en hjælp at spise hos andre). Derudover har min mand skiftende arbejdstider. Og hvad hvis man har lyst til fisk, men har planlagt gris… hvordan er man fleksibel i en madplan? Ja det var lidt spørgsmål fra en novice på området;)

  • Ann-Christine skrev:
   7. oktober 2012 kl. 22:41

   Godt spørgsmål!
   Vi er selv ret impulsive og laver gerne spontane middagsaftaler, både her og hos familie og venner. Vores madplan fungere som et udgangspunkt og det vi gør hvis alt går som forventet inden den nye uge er gået i gang. Så handler jeg ind til det på nettet. Fersk kød, fisk og den slags købes ofte i løbet af ugen, og så kan det være vi flytter lidt om på retterne, sletter nogle af dem eller supplere op. Fx retter som risengrød, kan nemt bare annulleres uden madspild. Hvis vi har lyst til noget andet end det der er på madplanen den dag, så skriver vi det enten op til ugen efter eller ser om vi kan flytte rundt på nogle ting, så vi undgår madspild.
   For mig giver madplanen en stor ro i hverdagen, men uden at muligheden for spontanitet forsvinder

 • Tina Kallestrup skrev:
  7. oktober 2012 kl. 08:06

  Jeg laver madplan og gerne for en måneds tid af gangen. Her plotter jeg på hvis jeg ved vi skal have gæster eller i byen. Jeg skriver også gerne tilbehør så der ikke kun står feks bøf. På den måde er der fokus på det sunde som varieres. Hvis jeg får lyst til noget andet laver jeg bare det. Sørger dog for at få brugt grønsagerne fra køleskabet.
  Vi er min søn og jeg i huset så derfor har vi ofte rester (jeg elsker rester) hvilket betyder at jeg så springer nogle dage over.
  Synes ofte det er kød/fisk osv der er fokus på så nogle gange fokuserer jeg på tilbehøret først.
  Når jeg laver madplan for lang tid af gangen giver det mulighed for fast at plotte fisk, suppe osv på hver uge.

  • Ann-Christine skrev:
   7. oktober 2012 kl. 22:45

   Sejt at du laver for en måned ad gangen! Jeg kan sagtens se fordelene, så får man virkelig varieret retterne og kan storplanlægge 12 gange om året i stedet for 52 gange, det er da smart og effektivt :)
   Jeg er ikke så god til at tænke struktureret ind i fisk, suppe og grød- dage. Ofte har vi det dog alligevel, for jeg elsker både suppe, fisk og grødretter.

 • Ida skrev:
  7. oktober 2012 kl. 14:14

  Ak ja! Jeg sværger til dem. Efterhånden hader jeg faktisk at handle ind uden min udførelige indkøbsliste som er ugens makker til madplanen. Kiggede lige forbi Milles blog, det er ret smart det system hun har med små indkøbssedler til hele ugen. Måske man skulle teste det.

  • Ann-Christine skrev:
   7. oktober 2012 kl. 22:47

   Ja, det er et super smart system. Især hvis man handler flere gange om ugen. Og det er en god måde at undgå madspild, hvis man er til mere spontanitet, som gør at man må rykke og annullere nogle retter

 • Kathrine Forster skrev:
  10. oktober 2012 kl. 19:04

  Jeg laver også madplan hver uge. Gør det på den måde, at jeg planlægger hverdagene og lader weekenderne stå fri for også at kunne være lidt spontan :-)

  • Ann-Christine skrev:
   11. oktober 2012 kl. 12:30

   Ja, det er også en god ide. Jeg følger med i dine madplaner også ;)

 • Heidi skrev:
  15. april 2013 kl. 11:36

  Hejsa. Tusind tak for din madplan, den vil jeg begynde at bruge
  til vores madplanlægning her i huset :-)

  • Ann-Christine skrev:
   15. april 2013 kl. 16:47

   Det er jeg glad for at høre :)

 • Malene skrev:
  22. maj 2013 kl. 21:46

  Jeg laver også madplan. Jeg er alene med to børn på 4 og 3, så planlægning er alt… Herhjemme har vi en familyplanner, men selvom vi kun er 3, har jeg valgt den til 7 personer. Her er bla en spalte som hedder madplan og en spalte som hedder husk. Hvis vi ikke er hjemme, laver jeg et kryds i dagens felt i madplanen. Så ved jeg at jeg ikke skal tænke på den dag. Jeg har også en spalte med mine arbejdstider. Den kalender er guld værd. Jeg kan lynhurtigt danne mig et overblik over hvad tid vi er hjemme, så jeg kan planlægge aftensmad ud fra hvor lang tid jeg har. Kød handler jeg løbende til fryseren, og skriver på en liste hvad der ryger i, og så er det nemt at blive inspireret. I spalten “Husk” skriver jeg hvornår jeg skal handle, hvis jeg skal bage kage eller boller til gæster dagen efter, hvis jeg skal forberede en lasagne om til aftenen efter eller andre praktiske ting.
  Jeg bliver ofte inspireret til aftensmaden, eller kommer i tanke om noget vi ikke har fået længe, og når jeg får en idé, skriver jeg det ind i en note på min telefon. Så er der altid lige en god idé at hive frem til madplanen.

  • Ann-Christine skrev:
   22. maj 2013 kl. 22:58

   Hvor er du sej og organiseret. Det vil jeg lade mig inspirere af! Tusind tak for at du deler dine tips her
   Kh Ann-Christine

 • Jette skrev:
  3. november 2015 kl. 09:59

  Hejsa :)

  Jeg er flittig bruger af din pdf fil med madplan. Men de sidste gange når jeg gerne har villet lave et print fra computeren, kan jeg ikke komme ind på den. Istedet ryger jeg direkte ind på den side, der kører reklame for i kanten af skærmbilledet. Det samme gør sig gældende når jeg prøver at komme ind på andet du har linket til i teksten eller jeg forsøger at kommentere på et indlæg. Men det er kun når jeg bruger computeren. Og ikke som nu hvor jeg kommenterer fra IPad’en (som jeg jo desværre ikke kan printe fra..) Kan du hjælpe mig?

  Jette

  • Ann-Christine skrev:
   3. november 2015 kl. 14:47

   Hej Jette,
   Åh hvor er det træls. Der har været lidt problemer med det, og jeg var egentlig blevet lovet at det var løst nu.
   Kan du mon hjælpe med at fortælle hvilken computer du bruger + browser. Jeg har meldt det ind til min annoncesamarbejdspartner, men forhåbentligt kan de hurtigt finde fejlen hvis de får lidt ekstra info.
   Tusind tak for at gøre mig opmærksom på det – jeg vil gøre alt jeg kan for at få det løst hurtigst muligt.
   Kh AC

 • Jette skrev:
  3. november 2015 kl. 21:33

  Nå, så er det da i det mindste ikke min computer den er gal med ;)

  Jeg er desværre langt fra nogen it-ørn. Så det er desværre meget begrænset, hvad jeg kan hjælpe med udover, at min computer er en Toshiba.

  Håber du finder ud af det alligevel!

  Jette

  • Ann-Christine skrev:
   4. november 2015 kl. 10:54

   Vi er i gang, du må endelig sige til hvis det bliver ved med at drille om nogle dage også – jeg vil SÅ gerne have det løst!
   – så det er kun en kæmpe hjælp for mig at du gør mig opmærksom på det :)

   • Jette skrev:
    4. november 2015 kl. 11:46

    Det virker til at være løst her hos mig :) Jeg er i gang med at printe madplanen ud samtidig med, at jeg lige svarer dig her i kommentarfeltet via computeren. Jeg kan også følge linket direkte til Milles blog i dit indlæg. Dejligt!

    Jette

    • Ann-Christine skrev:
     5. november 2015 kl. 11:53

     Uhh det lyder dejligt! Sig endelig bare til hvis det driller igen :)

 • Christina skrev:
  3. april 2018 kl. 12:40

  Jeg vil rigtig gerne bruge madplanskabelonen. Er der mulighed for at få den i et større format fx A4 til udprintning?

  mvh Christina

  • Ann-Christine skrev:
   3. april 2018 kl. 14:10

   Den er lavet som A4 print :)

   • Christina skrev:
    3. april 2018 kl. 19:10

    Det lyder godt. Hvor finder jeg den. Kan du evt. sende et link.

    mvh Christina

    • Christina skrev:
     3. april 2018 kl. 19:10

     Det er ikke den sorte, men den anden.

 • Anja skrev:
  22. april 2018 kl. 15:05

  Jeg kan anbefale føtex app’en hvor man kan skrive indkøbslisten ind (man behøver ikke handle i føtex for at bruge den). Her bliver varerne delt ind i afsnit som mejeri, frugt og grønt, konserves osv. Og de sidste ting du har skrevet på husker den så det er let bare at trykke dem på listen igen.
  Indkøbslisten kan deles med andre, så de kan opdatere den eller du selv kan skrive på og sende andre ud og handle. Fungerer perfekt :-)

  • Ann-Christine skrev:
   23. april 2018 kl. 07:55

   Tak for tippet! det lyder også smart :)