Boller med ris


Kender du også det med at få kogt for mange ris til aftensmaden? Det gør vi engang imellem herhjemme, og det er slet ikke så slemt, for de kogte ris er et hit i en omgang hjemmebagte boller.
I vores børns vuggestue her på Østerbro, er vi så heldige, at vuggestuen har en fantastisk kok i køkkenet. En der elsker at lave god, nærende og lækker mad til børnene. Jeg er meget taknemmelig for hendes arbejde og engagement – og hun har bl.a inspireret mig til at bruge flere “rester i bolledejen” ris, kartoffel, pasta og indimellem også grøntsager, som fx revet squash, gulerod osv. Og jeg har smagt hendes hjemmebagte boller – virkelig lækre!
Arbejdstid 20 min.
Antal 14 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hjemmebagte boller med ris
- 4 dl vand
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 100 g 5-korns blanding
- 350 g ris, kogte
- 375 g hvedemel
- 1 spsk honning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Opløs gær i en skål med vand.
Tilsæt honning, salt, ris og 5 korns blanding under omrøring.
Derefter mel, lidt af gangen. Dejen skal endelig være godt klistret for 5 korns blandingen suger en del væske under hævning.
Kom låg på skålen og lad den koldhæve natten over i køleskabet.
Form 14-16 boller, som sættes på en bageplade, lad dem hæve 30 minutter på køkkenbordet.
Pensl med æg og bag bollerne i en forvarmet ovn ved 240 grader varmluft i 6 minutter og skrue derefter ned til 220 grader hvor bollerne bages færdig i omkring 10-14 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa…. Kan man godt dobbelt opskriften og så bage bollerne af flere gange, tænker på hvis man ikke brugt alt dejen kan man så godt gemme det nogle dage og bage dem når man har brug for det🤔
Hilsen Mette
Hej Mette
Dejen kan godt koldhæve i 2 dage, brug i så fald lidt mindre gær – omkring 10-15 g – og hvis de skal bages over flere dage, vil jeg opbevare denne dej i flere skåle, så dejen får lov at hvile helt under koldhævningen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har du forslag eller opskrifter til at bage med pastarester?
Du kan evt prøve med denne opskrift, jeg har ikke rigtig testet videre på det selv :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
kan man bruge andet end 5 korns blanding? F.eks solsikke, hørfrø, græskarkerner o.lign? Så skal jeg ikke ud og købe. Glæder mig til at prøve
Hilsen Jeanett
Jo da, brug bare hvad du har :)
God fornøjelse
Kh AC