Da vi stod op om morgenen den første december var der på mystisk vis dukket en lille bitte nissedør op i spisestuen. Udenfor døren var der pyntet med et lille juletræ, nogle røde svampe og ‘nogen’ havde hapset en sofa og et sofabord i Julies dukkehus. Vi er ret sikre på, at det er en nisse! Det må det være, det er jo jul og den laver masser af nisseløjer. Nissen havde også dækket hyggeligt morgenbord, mens vi alle sov og den havde lagt julekalendergaver frem.

Siden har den lille nisse allerede lavet mange løjer. Den har gemt Johans hjemmesko, som pludselig dukkede op igen på mystisk vis, den har spist pebernødderne vi lagde i en lille skål til den og i nat har den vist været henne og hente risengryn i køkkenskuffen. Der var spor af små risengryn hen til den lille dør. Vi kan slet ikke åbne døren, det er kun nisser der kan det.

Igår var vi til Johan og Julies første juletræsfest. Det var fantastisk! Der var dans om juletræet,  en tryllekunster, og så kom selveste julemanden forbi med julegaver og slikposer til alle børnene. Vi går virkelig all in på juleriet i år, faktisk skal vi allerhelst tiltale Johan og Julie, med Hr. Mortensen og Gemüse – har vi fået at vide.

P.S. Nissedøren er købt i en dukkehusbutik og sat fast med tape og maskingtape, det lille juletræ er fra Martins barndomshjem, svampene fandt jeg i Rema1000 (eller var det Netto) og de små møbler er fra Julies dukkehus. De fleste ting kan finde i butikker med dukkehustilbehør i Salling, Magasin eller på nettet. Mange hobbyforretninger har også fine små nisseting og ellers er det bare med at bruge lidt af det man har i forvejen – lidt julepynt, småt legetøj osv.