Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/karameller-og-nye-billeder-med-nyt-kamera/

Karameller – og nye billeder med nyt kamera

For længe siden, i julen 2007 lavede jeg en portion lækre karamelbrud. Den opskrift kom på bloggen og jeg har nok lavet karamelbrud sådan cirka hvert andet år omkring juletid i forskellige varianter. Denne her er dog den bedste, og flere har spurgt om jeg ikke nok har et billede af dem. Jeg har det på samme måde; jeg bliver mere inspireret af billeder end af tekst (spiser med øjnene) – så hermed er det gamle blogindlæg opdateret med billeder og vi har spist karamelbrud!

Min blog har altid været fyldt med billeder, men på et tidspunkt klumrede jeg i det og lavede en opdatering som gik så skidt, at alle billeder fra siden forsvandt. Det var vist i slutningen af 2009. Nogle fik jeg lagt på igen, men det var ikke alle billeder, jeg havde i arkiverne. Faktisk lavede jeg også noget kludder i sensommeren 2007, derfor er bloggens første 4 måneder gået tabt. Backup er en ret god ting, har jeg lært …

Et par måneder efter jeg startede bloggen i 2007, investerede jeg i mit første spejlreflekskamera. Et Nikon D40, som stadig er det kamera, jeg bruger til bloggens billeder. Jeg er rigtig glad for det kamera, og jeg er med tiden blevet virkelig fortrolig med funktionerne og de forskellige objektiver jeg har, som tilbehør til kameraet. Vi er vel egentlig blevet et helt fint makkerpar, det kamera og jeg. Der er kommet mange lækre modeller på markedet siden, men jeg holder trofast fast i min gode gamle D40 model.

Med i tasken har jeg altid min iPhone 4, som jeg bruger til instagram og hurtige snapshots af børnene i de der hverdagssituationer, hvor jeg ikke har spejlreflekskameraet lige ved hånden. Selv om det er lidt ekstravagant, så kunne jeg indimellem godt bruge en mellemløsning. Et kamera som var nemmere at have med i tasken og som kan meget mere end kameraet i min telefon.

 

Med hensyn til karamelbrud, så ville jeg lige forsøge mig med lidt lakridspulver i en 1/3 af opskriften. Jeg elsker lakridspulver. Men det blev forsøget på lakridskaramelbrud altså ikke bedre af. Så ved I det ;) Men jeg skal snart lavet noget med lakrids og har lidt lakridsplaner – har I mon nogle ideer, evt til konfekt med lakrids?

Spørgsmål til opskriften?

Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.

Kommentarer
  • Kristina:
    30. november 2012 kl. 12:41

    Det har du helt ret i, skal have billederne til at bedømme :)
    Men du tager så fede billeder, så det er jo intet problem. Fedt med nyt kamera :)

    • Ann-Christine:
      30. november 2012 kl. 13:51

      Tusind tak, det er jeg glad for at du synes! :)
      Kameraet er dog kun til låns, men er da fristet ;)

  • Elisabeth:
    29. november 2012 kl. 22:37

    Karamellerne ser bare lækre ud – og det gør kameraet såmænd også!
    Jeg synes, at danskernes kærlighed til lakrids er lidt underholdende. For mig er det et tilfælde af “acquired taste”, som jeg godt nok efter 6 år i landet lige så stille er ved at vænne mig til (og en sjælden gang imellem endda godt kan lide), men jeg synes stadigvæk, at det er fascinerende, at I putter det i alt muligt. Så jeg vil holde mig til din oprindelige opskrift i første omgang, fordi prøves, det skal den :-)
    Har du måske en anbefaling til en flot og brugbar kamerataske? Jeg har stadigvæk kun det kæmpestore monster, som jeg fik sammen med mit Eos 450d – og det ender altid med, at jeg slet ikke tager det med og bruger mobilen i stedet for, og det synes jeg er lidt synd.

    • Ann-Christine:
      30. november 2012 kl. 08:00

      Det kan jeg faktisk sagtens følge dig i, at det er lidt sjovt – det er blevet sådan helt eksperimenterende. Jeg synes, at lakrids er godt i mange ting, men ikke i alt. Jeg kan fx godt lide et lille drys lakridspulver på skummet på min kaffe latte, men fik på et tidspunkt sendt en lakridskaffe. Den var vi tilgengæld ikke så vilde med, det blev alt for meget. Men jeg elsker lakrids og fx denne her http://www.valdemarsro.dk/lakrids-og-aeblesnegle/ er fantastisk :)
      Jeg leder også efter en lækker og brugbar kamerataske. Men har endnu ikke fundet en. Skal nok tippe hvis jeg gør :)

  • Husmoder:
    29. november 2012 kl. 12:54

    Det sidste billede er skarpt – det er bare ikke karamellerne som er skarpe men skeerne og tråden.
    Jeg synes at der er noget med lyset. Du plejer at have et blødere lys? Et mere varmt, blødt look.. Men det er måske noget med redigering?
    De ser ellers ret lækre ud, de der hapsere.

    • Ann-Christine:
      29. november 2012 kl. 19:16

      Ja, det tror jeg faktisk du har ret i. Det er lidt anderledes i belysning. Om det er kameraet, redigering eller måske tidspunket på dagen hvor billedet er taget, det skal jeg ikke helt kunne sige. Godt spottet :)
      Og ja, du har jo helt ret, mit øje faldt på karamellerne ;)

  • Vis alle 18 kommentarer

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.