Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/karameller-og-nye-billeder-med-nyt-kamera/

Karameller – og nye billeder med nyt kamera

For længe siden, i julen 2007 lavede jeg en portion lækre karamelbrud. Den opskrift kom på bloggen og jeg har nok lavet karamelbrud sådan cirka hvert andet år omkring juletid i forskellige varianter. Denne her er dog den bedste, og flere har spurgt om jeg ikke nok har et billede af dem. Jeg har det på samme måde; jeg bliver mere inspireret af billeder end af tekst (spiser med øjnene) – så hermed er det gamle blogindlæg opdateret med billeder og vi har spist karamelbrud!

Min blog har altid været fyldt med billeder, men på et tidspunkt klumrede jeg i det og lavede en opdatering som gik så skidt, at alle billeder fra siden forsvandt. Det var vist i slutningen af 2009. Nogle fik jeg lagt på igen, men det var ikke alle billeder, jeg havde i arkiverne. Faktisk lavede jeg også noget kludder i sensommeren 2007, derfor er bloggens første 4 måneder gået tabt. Backup er en ret god ting, har jeg lært …

Et par måneder efter jeg startede bloggen i 2007, investerede jeg i mit første spejlreflekskamera. Et Nikon D40, som stadig er det kamera, jeg bruger til bloggens billeder. Jeg er rigtig glad for det kamera, og jeg er med tiden blevet virkelig fortrolig med funktionerne og de forskellige objektiver jeg har, som tilbehør til kameraet. Vi er vel egentlig blevet et helt fint makkerpar, det kamera og jeg. Der er kommet mange lækre modeller på markedet siden, men jeg holder trofast fast i min gode gamle D40 model.

Med i tasken har jeg altid min iPhone 4, som jeg bruger til instagram og hurtige snapshots af børnene i de der hverdagssituationer, hvor jeg ikke har spejlreflekskameraet lige ved hånden. Selv om det er lidt ekstravagant, så kunne jeg indimellem godt bruge en mellemløsning. Et kamera som var nemmere at have med i tasken og som kan meget mere end kameraet i min telefon.

 

Med hensyn til karamelbrud, så ville jeg lige forsøge mig med lidt lakridspulver i en 1/3 af opskriften. Jeg elsker lakridspulver. Men det blev forsøget på lakridskaramelbrud altså ikke bedre af. Så ved I det ;) Men jeg skal snart lavet noget med lakrids og har lidt lakridsplaner – har I mon nogle ideer, evt til konfekt med lakrids?

18 kommentarer
 • Louise skrev:
  29. november 2012 kl. 10:00

  Jeg kan ikke se forskel. Smukke billeder som altid. Til gengæld vil jeg gerne se et billede af det nye kamera? Noget andet, AC, har du været på det der gratis Nikon-kursus, der følger med købet af et kamera?

  • Ann-Christine skrev:
   29. november 2012 kl. 10:36

   Hokos pokus, hvad du ønsker skal du få :) Nu opdateret med billede af kameraet! God ide.
   Ja, jeg var på det kursus der tilbage i 2007. Men jeg sad med mit Nikon d40 og de fleste andre havde den større model der var på det tidspunkt, det var så den de tog udgangspunkt i. Det var et fint kursus ellers. Var du på det?
   Jeg har lånt nogle ret gode bøger på biblioteket skrevet af Casper Tyberg. De gav mig en bedre forståelse for teknikken i kameraet.

   Er dt i øvrigt ikke også et D40 du har?

   • Louise skrev:
    29. november 2012 kl. 10:43

    Jo, jeg har nemlig også D40. Havde meldt mig til kursus i sin tid, men så blev jeg gravid og fik det så ringe, så ringe, så jeg måtte melde fra – og har ikke rigtig fået gjort noget ved det siden. Har også nogle fotobøger, men jeg er ikke så meget til det med at læse mig til teknik – hellere se en gøre det og fortælle om det og så prøve selv.

    Og tak for fint pix. En sød, lille størrelse! ;-)

    • Ann-Christine skrev:
     29. november 2012 kl. 10:50

     Det kender jeg godt. Jeg lånte bøgerne fordi jeg blev så irriteret over at jeg ikke vidste hvad lukketid, ISO blænde osv var og hvordan jeg brugte det. Så brugte jeg dem som opslagsværk og tog billeder samtidig. Irritation kan være en ganske god motivationsfaktor ;) Jeg vidste intet dengang jeg var på det kursus, måske jeg ville have fået mere ud af det i dag.

     • Louise skrev:
      29. november 2012 kl. 10:53

      Alt det der ved jeg stadig ikke – hvilket også irriterer mig grænseløst. Ligesom det irriterer mig, at jeg intet ved om lyssætning og billedbehandling. Jeg ved faktisk ikke ret meget – tror bare, jeg har et rimeligt talent for at se motiver og komponere og frame. Men det er SÅ irriterende, at det er sådan lidt tilfældigt, om billederne bliver gode, fordi man ikke selv kan styre teknikaliteterne!!!

      • Ann-Christine skrev:
       29. november 2012 kl. 12:39

       Du tager i hvertfald gode billeder! :)
       Men jeg ved hvad du mener. Jeg er også så autodidakt at en fotograf ville græmmes over hvordan jeg bruger kamera og billedbehandling. Det kunne være enormt sjovt at komme på et rigtig fotokursus engang. Har faktisk overvejet at tage sådan et cool weekendkursus på et tidspunkt.

       • Louise skrev:
        29. november 2012 kl. 12:48

        Det har jeg også! Sig lige til, hvis du gør det! ;-)

        • Ann-Christine skrev:
         29. november 2012 kl. 12:51

         Det er en aftale :)

 • Louise skrev:
  29. november 2012 kl. 10:00

  PS: Det sidste billede står måske ikke heeelt skarpt?

  • Ann-Christine skrev:
   29. november 2012 kl. 10:37

   Enig! Jeg ved dog ikke helt om det skyldes kameraet eller fotografen (mig). Det tager lidt tid at blive fortrolig med sådan en ny smart sag ;)

 • LEAntropisk skrev:
  29. november 2012 kl. 10:32

  Sikke et sødt lille kamera!
  Og fine billeder det tager. Jeg har en dårlig vane med altid at bruge min telefon, men de billeder bliver jo bare ikke altid lige pæne og slet ikke i den mørke tid. Så idag har jeg fundet min kærestes Nikon D90 frem fra skuffen (Han er blevet kamerasnobbet af at arbejde med Hasselblad på jobbet, så hans fine kamera ligger bare og samler støv) så nu vil jeg også forsøge at tage nogle lidt bedre billeder.
  Synes altid dine billeder er så fine og inspirerende. :) Og skal med sikkerhed have lavet nogle af de der karameller ;)
  /Lea

  • Ann-Christine skrev:
   29. november 2012 kl. 12:55

   Ja, designet er også lige spot on, i mine øjne :)
   Luksus lige at have sådan en D90 i skuffen til frit brug! Jeg er helt enig med dig i at det er rigtig svært at få taget billeder her i den mørke tid, jeg er helt afhængig af dagslys.
   Tak for de søde ord om mine billeder :)
   Kh AC

 • Husmoder skrev:
  29. november 2012 kl. 12:54

  Det sidste billede er skarpt – det er bare ikke karamellerne som er skarpe men skeerne og tråden.
  Jeg synes at der er noget med lyset. Du plejer at have et blødere lys? Et mere varmt, blødt look.. Men det er måske noget med redigering?
  De ser ellers ret lækre ud, de der hapsere.

  • Ann-Christine skrev:
   29. november 2012 kl. 19:16

   Ja, det tror jeg faktisk du har ret i. Det er lidt anderledes i belysning. Om det er kameraet, redigering eller måske tidspunket på dagen hvor billedet er taget, det skal jeg ikke helt kunne sige. Godt spottet :)
   Og ja, du har jo helt ret, mit øje faldt på karamellerne ;)

 • Elisabeth skrev:
  29. november 2012 kl. 22:37

  Karamellerne ser bare lækre ud – og det gør kameraet såmænd også!
  Jeg synes, at danskernes kærlighed til lakrids er lidt underholdende. For mig er det et tilfælde af “acquired taste”, som jeg godt nok efter 6 år i landet lige så stille er ved at vænne mig til (og en sjælden gang imellem endda godt kan lide), men jeg synes stadigvæk, at det er fascinerende, at I putter det i alt muligt. Så jeg vil holde mig til din oprindelige opskrift i første omgang, fordi prøves, det skal den :-)
  Har du måske en anbefaling til en flot og brugbar kamerataske? Jeg har stadigvæk kun det kæmpestore monster, som jeg fik sammen med mit Eos 450d – og det ender altid med, at jeg slet ikke tager det med og bruger mobilen i stedet for, og det synes jeg er lidt synd.

  • Ann-Christine skrev:
   30. november 2012 kl. 08:00

   Det kan jeg faktisk sagtens følge dig i, at det er lidt sjovt – det er blevet sådan helt eksperimenterende. Jeg synes, at lakrids er godt i mange ting, men ikke i alt. Jeg kan fx godt lide et lille drys lakridspulver på skummet på min kaffe latte, men fik på et tidspunkt sendt en lakridskaffe. Den var vi tilgengæld ikke så vilde med, det blev alt for meget. Men jeg elsker lakrids og fx denne her http://www.valdemarsro.dk/lakrids-og-aeblesnegle/ er fantastisk :)
   Jeg leder også efter en lækker og brugbar kamerataske. Men har endnu ikke fundet en. Skal nok tippe hvis jeg gør :)

 • Kristina skrev:
  30. november 2012 kl. 12:41

  Det har du helt ret i, skal have billederne til at bedømme :)
  Men du tager så fede billeder, så det er jo intet problem. Fedt med nyt kamera :)

  • Ann-Christine skrev:
   30. november 2012 kl. 13:51

   Tusind tak, det er jeg glad for at du synes! :)
   Kameraet er dog kun til låns, men er da fristet ;)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.