Start med at forberede alle råvarerne, så de ligger klar på et skærebræt.
NYD duften imens – den er helt enestående og sanselig!
Rist krydderierne; spidskommen, kanel, koriander, nelliker, kardemomme og peberkorn på en tør pande ved middelhøj varme under omrøring. Når krydderierne begynder at sprede deres fantastiske duft i hele køkkenet, så er de klar. Kom krydderierne i en morter og stød dem indtil de er stødt helt fint.
Herfra kan man enten vælge at komme alle ingredienserne i en større morter og hygge sig i en halv til en hel time med at støde sin helt egen curry – det er velduftende (og lidt hårdt for armene)
– eller man komme hele herligheden i en blender/processor og så køre det godt igennem til det er den lækreste pasta.
Jeg kombinere det. Bruger morteren til at starte med og derefter kommer det i min bamix processor. Det er hurtigt, nemt og resultatet bliver glimrende.
Et glas gul karrypasta kan holde sig i omkring 2 uger på køl, ellers kan det fryses ned i mindre portioner, så det er lige til at tage op til en omgang lækker thai ret.
En opskrift giver et glas gul karrypasta, som rækker til 3-4 forskellige opskrifter med gul karrypasta, som en del af ingredienslisten.






