Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud. Kom den tomme vaniljestang, mælk og piskefløde i en gryde og varm op til 90 grader. Kom æggeblommer, vaniljekorn og sukker i en skål og pisk til en luftig og lys æggesnaps.
Fjern vaniljestangen fra gryden og pisk langsomt vaniljefløden i æggeblandingen. Pisk konstant, til det er blandet godt sammen. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm langsomt op under konstant omrøring, til temperaturen er præcis 80 grader – mål med et sukkertermometer.
Hæld den varme vaniljecreme over den finthakkede chokolade i en skål og giv det en hurtig tur med stavblenderen, til cremen er helt jævn og ensartet. Hæld iscremen i en skål og sæt den på køl i 1 time eller til næste dag.
Rør isen på en ismaskine og sæt den derefter i fryseren i en bøtte med låg i min. 2 timer inden servering.






