Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=gratinerede-artiskokker

Gratinerede artiskokker

Kog artiskokkerne i 7-8 minutter i spilkogende vand tilsat salt og citronskiver.

Tag artiskokkerne op og lad dem dryppe af i en sigte.

Halver dem på tværs og læg artiskokkerne med midten op i et fad. Kom en lille klat smør på hver, et lille dryp citronsaft, revet parmesanost og rosmarinkviste.

Gratiner i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10-15 minutter.

Serveres i fadet med rørt smør som tilbehør.

Sådan spises de
Tag en artiskok over på tallerkenen og pluk et blad af, som dyppes let i smør, hvorefter den bløde nederste del bides/skrabes af med tænderne. Resten smides i en stor skål og ryger ud.

Artiskokhjertet kommer man til tilsidst og det sidder helt inde i midten tæt på stilken. I omkreds er det ca på størrelse med eller lidt større end en fem-krone og er toppet med en masse fine ‘hår’ – hårene skrabes af med en skarp kniv, og derefter spises artiskokhjertet med lidt smør, og smager helt vidunderligt.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.