Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=helstegt-kylling-krydderurter-citron

Helstegt kylling med krydderurter og citron

Skær citronerne i halve og skyl krydderurterne grundigt. Knus hvidløgsfedene. Rens kyllingen og løsn brystskindet ved at stikke fingrene ind mellem skind og brystkød øverst ved halsen. Lav en dyb lomme, men pas på at der ikke går hul i skindet. Dryp lidt citronsaft i lommen, og gnid med salt og peber, hvorefter lommen fyldes med rosmarin, timian, smør og en knust hvidløgsfed.

Gnid hele kyllingen udvendigt og indvendigt med salt, peber og fyld kyllingen med citroner, resten af krydderurterne og hvidløg.

Steg kyllingen på grill ved indirekte varme, til den når en kernetemperatur på 75 grader. Eller steg den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-60 minutter.

Serveres med godt brød, syltede rødløg, syltede agurker og en god grøn salat

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.