Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade

Skyl appelsinerne og citronen grundigt. Skær bund og top af den ene appelsin og skær den med skal i helt fine tern. Fjern og kassér kerner. Kom appelsinternene i en gryde. Riv skallen af de 2 andre appelsiner og af citronen med et fint rivejern. Sørg for, at den bitre hvide del af skallen ikke kommer med.

Kom fintrevet appelsin- og citronskal i gryden med appelsintern. Pil de to appelsiner og citronen og skær frugtkødet i små tern og kom det i gryden.

Kom mandlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad det trække i 10 minutter, hæld vandet fra og hæld igen kogende vand over og lad dem stå i 2 minutter. Hæld vandet fra, smut mandlerne og hak dem fint.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland vaniljekorn med sukker. Kom vanilje, sukker, finthakkede smuttede mandler og fintrevet ingefær i gryden.

Kog op og lad marmeladen simre i 15 minutter under låg. Tag låget af og kog videre i 15 minutter uden låg.

Hvis du ønsker marmeladen finere, kan du blende den lidt med en stavblender. Kom marmeladen på rengjorte og skoldede glas, som er slynget med lidt cognac eller anden spiritus.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.