Lagkagebunde
Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggehvider, til de er luftige, stive og danner toppe.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til en tyk og luftig æggesnaps. Bland hvedemel, mandelmel og bagepulver, vend det i dejen og vend den godt sammen.
Rør først 2 skefulde luftige æggehvider i dejen. Fold derefter nænsomt resten af de stiftpiskede hvider i skålen uden at slå luften ud. Fordel dejen i en smurt springform på 22 cm i diameter med bagepapir i bunden og stryg den jævnt ud med en palet.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 35-40 minutter. Afkøl kagen helt i springformen, inden kanten skæres løs og tryk den ud af formen.
Konditorcreme
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Skil vaniljekornene fra hinanden, ved at blande dem med sukker. Rør vaniljesukker, æggeblommer og majsstivelse godt sammen i en gryde. Pisk mælken i og varm langsomt op til kogepunktet under konstant omrøring til det tykner og bliver en lækker tyk vaniljecreme.
Hæld vaniljecremen i en skål og stil i køleskabet til cremen er helt kold.
Pisk fløden til en luftig flødeskum og vend den i vaniljecremen til en luftig og lækker konditorcreme
Saml lagkagen
Del kagen i tre bunde og læg den øverste med bunden nedad på et fad eller tallerken.
Smør den første kagebund med konditorcreme, læg jordbærstykker på og drys med lidt mørk og hvid chokolade. Læg den næste lagkagebund på og gentag.
Læg den sidste kagebund på og pynt lagkagen med resten af konditorcremen, jordbær og grofthakket chokolade samt lidt mynteblade.