Rør gær ud i en skål med vand. Tilsæt solsikkekerner, mandler, honning og salt. Rør godt rundt og tilsæt mel lidt efter lidt. Dejen skal ikke æltes med hænderne, blot røres i skålen med en grydeske til den er godt samlet og let klistret. Kom låg eller et rent klæde over skålen og lad dejen hæve i 30 minutter på køkkenbordet og sæt den derefter til koldhævning i køleskabet i 8-12 timer.
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. Brug gerne en spiseske, dyppet i koldt vand, til at sætte bollerne på pladen eller kom dejen ud på et meldrysset bord og skær bollerne ud – bollerne skal ikke formes, så luften trykkes ud af dejen!
Lad bollerne hæve i 20 minutter, mens ovnen varmes op, hvorefter de bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter og derefter ved 225 grader i 7-8 minutter eller til de er gyldne, sprøde og færdigbagte. Lad bollerne køle af på en rist.






