Syltede pærer
Skræl pærerne og fjern blomst og kernehus fra bunden af pæren. Det gøres nemmest med en kartoffelskræller eller et melonjern, der stikkes ind i bunden og vrides rundt en omgang, så kernehuset kan trækkes ud. Skær blomsten af med et lige snit, så pærerne kan stå pænt på en tallerken uden at vippe.
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab forsigtigt kornene ud med en kniv og fordel dem i sukkeret. Kom vand, sukker, vaniljekorn, citronsaft og den tomme vaniljestang i en gryde.
Kog op og kom pærerne i gryden. Skru ned for varmen, så det blot simrer svagt, og lad pærerne simre i lagen i 5-10 minutter afhængigt af størrelsen.
Sluk for varmen og lad pærerne ligge i lagen, til de er kølet helt af.
Chokoladesauce
Varm fløden op til lige under kogepunktet og tag den af varmen. Vend chokoladen i og rør, til det er helt ensartet og jævnt.
Servering
Anret en pære på hver tallerken. Læg en kugle vaniljeis ved siden af og dryp lidt chokoladesauce over. Drys til sidst med hakkede mandler og server straks.






