Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=klejner

Klejner

Pisk smør, sukker, piskefløde, vaniljepulver, kardemomme, salt og fintrevet citronskal sammen i en skål og pisk derefter ægget i.

Rør hjortetaksalt ud i citronsaft i en lille skål og rør det sammen med dejblandingen.

Rør melet i lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen. Stil dejen i køleskabet i en ren skål med låg i en time.

Rul dejen ud i en rektangel på cirka 40×25 cm på et meldrysset bord. Skær klejnerne ud i aflang rudeform på omkring 8-10 cm lange. Skær et lille hul i midten af hver klejne og vrid klejnen halvt igennem.

Varm olien op i en gryde til 170-175 grader.

Kog klejnerne lidt af gangen i den varme olie og hold godt øje med dem. De skal blot koge i et minuts tid og være lysebrune og sprøde.

Tag de varme klejner op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle og kog det næste hold klejner.

Nyd dem, mens de er helt friske.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.