Læg suppehønen i en stor suppegryde og hæld vand ved, så det netop dækker. Bring gryden i kog og skum alt det af, der samler sig i vandets overflade. Fortsæt, til der ikke danner sig mere skum, og til vandet igen er helt klart. Brug gerne et par minutter på det og tilsæt salt, hvorefter der skummes af for urenheder en ekstra gang.
Tilsæt alle grøntsagerne sammen med resten af ingredienserne til suppen. Sørg for, at vandet dækker og tilsæt evt. mere vand. Lad suppehønen med grøntsager simrekoge under låg ved sagte varme i 3-4 timer, til hønen er helt mør. Hæld suppen i en skål gennem en sigte og skum fedt og urenheder fra.
Kødboller
Kom alle ingredienserne til kødbollerne i en stor skål og pisk det sammen med en håndmikser. Form små lækre kødboller med en teske og kog dem i 5-7 minutter i en gryde med tynd grøntsagsbouillon.
Kom suppen i en ren gryde sammen med kødboller, gulerødder og porrer. Varm det op til kogepunktet, og suppen er nu klar til servering.






