Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=fermenteret-kaal-aeble-ingefaer-kraut

Fermenteret kål med æble og ingefær – kraut

Kom alle ingredienserne i en stor skål, rør det godt sammen og lad det trække i 30 minutter. Men rene hænder masseres det derefter godt og grundigt sammen til kålen klasker sammen, bliver blød og afgiver en masse saft.

Kom det hele på et rent 2 liters patentglas, pres det godt sammen og sørg for at lagen dækker kålen. Kom evt et par rene store kålblade øverst i glasset og pres godt ned, så det ligger under lagen. Luk låget til og stil i et køligt skab 2-4 uger.

VIGTIGT
Låget skal gerne åbnes hver dag. Fermenteringsprocessen danner overtryk og i værste fald kan få glasset til at sprænge, hvis der ikke bliver lukket lidt luft ud.

Efter 2-4 uger er kålen klar. Det handler mest af alt om smag – så smag på den og når krauten har den syrlighed som du kan lide, så er den klar til at man kan spises af den. Opbevar den herfra i køleskabet, hvor den kan opbevares længe.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.