Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/et-syn-pa-tilv%c3%a6relsen/

Et syn på tilværelsen

blaabaersmoothie

Er bægeret halvt tomt eller halvt fyldt?

Jeg oplever i øjeblikket, at ca 15-20 % af de gange hvor jeg fortæller nogen, at vi venter tvillinger, så kigger folk med sådan et lidt medlidende blik og siger ting som f.eks:

 1. “pyyh, det bliver godt nok hårdt for jer!”
 2. “Så må i endelig få sovet nu her inden, for i kommer ikke til at sove det næste år…”
 3. “Jamen så kan du vel ikke amme? Jeg kender én som ikke kunne amme mere end to måneder”
 4. “Der er et højere antal tvillingeforældre som bliver skilt end forældre til enkeltfødte!”

Hvad sker der lige med det? Det er da ikke okay.

SVAR:

 1. “ej, det bliver da peace of cake” -det bliver vi jo nødt til at svare, selv om vi da godt ved, at det nok bliver lidt hårdt, men altså det bliver også vildt, vildt dejligt og vi glæder os helt ubeskriveligt!
 2. Tak for det gode råd, så napper jeg lige to måneder på øjet nu og går i totalt bjørnevinterhi for at kunne klare et års vågen tilstand. Man KAN ikke sove på forhånd, det bliver man bare mere træt af og jeg tænker at niveauet af kvalitetssøvn som tvillingegravid nok i det hele taget er med til at hærde lidt og forberede en på hvad der venter …
 3. Det kan godt være jeg ikke kan, men det kan også være at jeg kan amme i et helt år. Uanset hvad viser alle undersøgelser, at et af de vigtigste kriterier for en vellykket amning er, at omgivelserne tror på det og uanset dette, så er amning ikke lig med en god mor.
 4. Vi bliver ikke skilt, det er jeg simpelthen sikker på. Vi har lovet hinanden at blive sammen altid og så har vi i øvrigt et bundsolidt forhold.

De fleste mennesker er dog heldigvis super søde, positive og bliver rigtig glade og synes det er næsten lige så fantastisk som vi gør.

22 kommentarer
 • Lis skrev:
  9. marts 2009 kl. 13:51

  ARGH!!! Ja, sådan nogle mennesker bliver man vanvittig af at skulle svare fornuftigt på deres tåbeligheder. Men du tackler det med humor og det tror jeg også er den eneste rigtige løsning.

  Jeg var indtil forrige år så uheldig at være i familie med en ældre dame, der havde et eneste standardspørgsmål til folk, der kom hjem fra ferie og ville dele lidt af oplevelsen: ‘Havde I nogen uheld?’

  Jeg forstår ikke motovationen bag opførslen: Kan man ikke magte positiv tænkning? Er det en rød klud i fjæset på dem, hvis man tillader sig kun at fokusere på det positive i en given situation og ikke tage sorgerne på forskud? Det er jo ikke det samme som, at man ikke kan klare udfordringerne, der kommer, men måske havde man bare tænkt man selv skulle være herre over, hvorvidt de skal få en ned med nakken….

  Positiv tænkning gør sgu da livet og alle dets besværligheder meget sjovere! Nå!
  :)

 • Lise skrev:
  9. marts 2009 kl. 13:58

  Tænk jeg syns da det er fedt at i venter tvillinger. De vil altid have en legekammerat tæt på, aldrig alene.
  Betyder tvillinger automatisk dobbelt så mange sorger og vågne nætter? Jeg NÆGTER at tro det.

  Jeg kender faktisk en enlig mor til tvillinger. 2 skønne drenge som lige er blevet et år, og hun tænker aldrig tanken “tænk hvis jeg kun havde en”. Næææ nej, 2 børn samtidig, dobbelt så mange glæder siger hun.

  Tænk i får 2 gange “den første tand” eller “det første ord” eller “det første skridt” indenfor kort tid.

  Det er med tvillinger som med alle andre børn, nogle dage er det bare “røv det hele”, men de fleste dage er det bare skønt!

  Tillykke herfra.

 • Lis skrev:
  9. marts 2009 kl. 14:35

  ps. Det lød som om den ældre dame jeg fortalte om er død og er glad for det. Det er hun ikke – min faster lod sig bare endlig skille fra hendes søn.

 • 9. marts 2009 kl. 14:55

  Lis, Helt enig, ositiv tænkning er vejen frem og jeg er helt sikker på at vi langt hen af vejen får hvad vores tanker er præget af. Sikke noget at spørge efter en ferie, om der var nogle uheld, tsk tsk

  Lise, Tusind tak :-) vi synes også at det er SÅ fedt, dejligt med et barn og bonus med to på en gang! Jeg nægter også at tro at det er dobbelt så hårdt ;-)

 • Julia skrev:
  9. marts 2009 kl. 15:17

  Det er totalt mærkeligt, og jeg ved ikke hvor folk får det fra. Det værste er det blik de ser med en på. Selvom jeg “kun” ventede en enkelt, fik jeg dem også. Det er meget mærkeligt. KH J

 • Trine skrev:
  9. marts 2009 kl. 16:24

  Altså FOLK – man tror jo det er løgn. Det lyder som om at du nyder det, præcis som man skal – og selvfølgelig kan du amme 2!!! (har arbejdet et par år som barsels sygeplejerske, så du henvender dig bare hvis det der ammeri driller !!!) God fornøjelse med et hele- det er en fornøjelse :o) trine

 • Trine - hende den anden... skrev:
  9. marts 2009 kl. 17:18

  Argh, godt du har slået dit idiotfilter til!

  Jeg har tvillinger tæt inde på livet, da min søster har to, skønne fantastiske unger…
  Det er SÅ overvældende at de hurtigt har fået omsorg for hinanden. Nu er de to år, og de går rundt og kalder på hinanden, og ‘store’bror hjælper ‘lille’søster ned fra sofaen, når hendes ben synes alt for korte ;-)
  De deler sutten med hinanden, og når de holder i hånd er mit mosterhjerte ved at smelte totalt!!!
  Kæmpe tillykke med at du får dobbelt op på alt det skønne og smukke :-)
  Knus fra Trine

 • Olines skrev:
  9. marts 2009 kl. 18:48

  Et barn tager alt ens tid, så kan to jo ikke tage meget mere:)

 • Søsteren skrev:
  9. marts 2009 kl. 19:39

  Det er da kun fantastisk at der kommer to, så er der to at kramme. Når den ene får spat over sin moster, kan jeg kramme den anden… ;-)

  Det er da kun dobbelt lykke og glæder.

 • 9. marts 2009 kl. 20:11

  Julia, meget mrkeligt! Tænk at du også fik “blikket”, nogle er altså ret gavmilde med lige netop den slags ;-)

  Trine, det lyder godt og selvfølgelig kan jeg dét, ellers skriger jeg det bare ud her på bloggen og så hjælper du, ik :-)

  Trine, hvor lyder de bare vildt søde! Det er sådan nogle børn vi også får, det er jeg helt 100 sikker på :-) jeg glæder mig helt vildt meget!

  Olines, Det ER jo logik, den havde jeg ikke tænkt, men kommer helt sikkert til at bruge den fremover, tak :-)

  Søster, hahaha, de får da ikke spat af dig, men super praktisk hvis det skulle ske at der så er to til at dele om krammene :lol:

 • Deborah skrev:
  10. marts 2009 kl. 08:44

  Jamen så vil jeg gerne stå for dagens positive. Jeg synes det må være HELT fantastisk. Også jeg har hele livet haft et par enæggede tvillinger tæt på, som mine bedste veninder. Desværre ser jeg ikke den ene nu, men den anden er en af min næreste venner, selvfølgelig også i kraft af, at vi er vokset op sammen. Jeg har ikke selv børn, det nåede jeg ikke og er muligvis blevet snydt for noget stort. Men jeg kan glæde mig på andres vegne ;-)

 • Rikke skrev:
  10. marts 2009 kl. 09:11

  Tvillinger!! Fantastisk. Tillykke. Sæføli bliver det hårdt at få 2 på een gang. Det har i sikkert selv regnet ud… Men tænk på når de bliver et halvt års tid, og begynder at blive mere vågne og udadsøgende. Så har de altid en legekammerat lige der ved hånden. Jeg har hørt fra andre tvillingemødre, at det i sig selv er en aflastning – de underholder jo hinanden. Og så godt gået, i øvrigt! Man skal vel også have credit for at kunne producere 2 stks. på een gang!

 • Madame skrev:
  10. marts 2009 kl. 09:21

  Ja, jeg kender det også, Valdemarsro. Den slags menesker er energivampyrer – de dræner os for energi, og jeg synes, man skal prøve at undgå dem. Venner må i hvert fald ikke tage vores energi. Jeg er sikker på, at du ammer dine små myr i mindst et år, og at det bliver jeres livs store oplevlse at få dem ind i jeres liv :O)

 • KB skrev:
  10. marts 2009 kl. 09:33

  Åhh, jeg kjenner det sååå godt! Jeg ble mor til to fantastiske piker for 20 måneder siden og har fått høre utallige skrekkhistorier. Mine er i tillegg premature, så da har jo folk enda mer å snakke om.
  Det er utrolig hvordan folk fokuserer på det negative, når man selv er sprekkeferdig av stolthet og lykke over sine to små!

  Til dine punkt vil jeg si:

  1. Ja, det er selvfølgelig hardt, men også dobbelt så deilig;-)

  2. Det kan da godt være man sover dårlig noen år, men det kan man da også når man får ett av gangen. Tenk om man får to som sover godt!

  3. Får man grepet på dobbeltammingen kan man da godt amme tvillinger. Funker det ikke vet man jo at den gode mor ikke ligger i melken.

  4. Alle parforhold blir vel satt på prøve når man blir 3 eller 4. Jeg tror faktisk at min kjæreste og jeg går styrket ut av dette. Vi er sammen om dette, og far blir ikke satt på sidelinjen slik jeg har sett flere tilfeller av hos den som får ett barn av gangen.

  Til dem som sier: Jeg er glad det ikke er meg som har fått tvillinger, sier jeg bare at de ikke vet hva de går glipp av. (Tenk forresten at folk kan si sånt!) Du er så heldig og har så mye å se frem til!

  Jeg vil gjerne ha flere barn, og er slett ikke skremt av tanken på tvillinger igjen;-)

 • Jonna skrev:
  10. marts 2009 kl. 19:32

  Det bliver bare så dejligt og er en meget stor glæde at få to.Børn er livets dessert og to på en gang er da rart.Folk der altid ser sort på alting, går glip af mange glæder.

 • Louise skrev:
  11. marts 2009 kl. 11:12

  Nu har jeg ikke lige stået i din situation pt – men helt ærlig så har jeg mødt netop det, du beskriver der masser af gange – nemlig i forhold til mit job som lærer – ingen gider at være det, men man har en hel masse holdninger og fordomme om det :) Jeg er bare sådan sat, at jeg mange gange kun er nikkedukke, for alle de gode kommentarer, som jeg _kunne_ have sagt ofte kommer bagefter :) Så dejligt at høre at du tager lidt gas på dem. Det ville jeg nok også selv gøre – hvis jeg altså lige fik det sagt med det samme hehe

 • 11. marts 2009 kl. 16:27

  Deborah, det er godt at høre, man må også være fattig hvis man ikke kan :-)

  Rikke, mange tak :-) og jeg glæder mig også til at følge deres fornøjelse af hinanden

  Madame, heldigvis er det ikke blandt vores venner at vi hører den slags :-) Jeg tror også at det bliver kæmpe stort!

  KB, hvor er det dejligt at høre om dine to tvillinge piger, stort tillykke til jer med dem. -og jeg er heller ikke umiddelbart skræmt ved tanken om engang at prøve at få flere, men nu må vi se :-)

  Jonna, det var en sød måde at sige det på, jeg napper gerne to gange dessert ;-)

  Louise, Kender godt det der med at man først bagefter kommer i tanke om de smarte bemærkninger, det sker også her ind imellem ;-) Jeg synes faktisk at det må være et fantastisk job at være lærer -og at I burde have mere i løn!

 • Mor skrev:
  12. marts 2009 kl. 14:53

  Ihh.. for nogle bemærkninger du kan nævne at ha´ fået og egentlige helt ubrugbare, kender det godt og kan tænke, hvorfor sige noget, hvis de ikke kan komme med noget bedre, måske synes de også selv det var sludder, i bedste fald -af mangel på bedre, andre synes virkelig at mene det, de uden held får smidt af bras! Heldige dem der har humor! så er meget klaret :-)
  Til rækken af gode kommentarer, så tror jeg at det bliver vældig godt med tvillinger: Ja! Noget ekstra arbejde end med én, – men: én at lege med , én at holde sammen med og én at sladre om :-) Og dobbelt af alt det der er så skønt ved at blive forældre!

 • Marianne skrev:
  13. marts 2009 kl. 08:47

  Din dejlige indstilling til tilværelsen skal nok bære dig gennem livet. Andre folks ytringer siger mere om dem end de forestående fødsel.
  Glæd dig – til dobbelt lykke og et nybagt forældre par der ikke skal dele om at sidde med et barn, men som kan skiftes til hvert sit barn.
  Jeg ser det hele som en dobbelt gevinst – du har da vundet da der var uddeling. Og husk så at mærk efter og nyd det, men det ved jeg at du gør :-)

 • Valdemarsro skrev:
  13. marts 2009 kl. 15:03

  Marianne,Tak for dine dejlige ord, det varmer virkelig! Jeg føler mig også som en rigtig heldig kartoffel ;-)

  Mor, ja det er nemlig bare dobbelt op på glæden. -og hvor var vi uden vores humor ;-)

 • TwinMom skrev:
  14. april 2009 kl. 22:31

  Faldt tilfældigt over din blog – og TUSIND TUSIND gange TILLYKKE med at du venter tvillinger. Mine egne 2 drenge på snart 10 mdr ligger lige nu og sover sødt – (ved siden af deres storesøster på snart 3). Og du – eller I – skal kun glæde jer. Det er absolut fantastisk, overvældende og en kæmpe dejlig mundfuld at få tvillinger. Så kæmpe tillykke. – Giver gerne “gode” råd i øvrigt.

 • 18. april 2009 kl. 16:04

  TwinMom, Velkommen til :-) Ih, det lyder dejligt med dine to tvillingedrenge. og mange, mange tak, vi glæder os helt vildt meget!

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.