Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vaerd-at-vide-naar-du-bruger-valdemarsro-opskrifter/

Godt at vide når du bruger Valdemarsro opskrifter

Køkkenredskaber og tidsangivelse
Til mine opskrifter bruger jeg en foodprocessor til at rive og hakke grøntsager og røre dips mv. Det sparer tid i køkkenet, og tidsangivelserne er beregnet ud fra dette. Man kan dog i stort set alle opskrifter bruge en god køkkenkniv, beregn da blot lidt ekstra tid end angivet.

Når råvarerne findes frem og forberedes, inden man går i gang med madlavningen, så er det meget sjovere og nemmere at overskue madlavningen og det går tilmed også lidt hurtigere at lave maden.

Vej alle råvarerne af + vask, skrub, skræl, snit og riv de grøntsager, der skal bruges – og derefter går resten som en leg.

 

Ovn og bagetid
Varme og bagetid kan variere meget fra ovn til ovn.

Jeg bruger altid forvarmet ovn og varmluft, medmindre andet er nævnt – du kender din ovn bedst, så tilpas endelig, da både bagetid og temperaturer kan variere.

Når jeg i en opskrift angiver en ovn temperatur sat på varmluft og du hellere bruger almindelig over og undervarme ovn, så skal du huske at skrue en lille smule op. Beregn cirka 10 procent højere temperatur, eller omkring 15 til 20 grader højere.

 

Frysning af brød og boller
Frys gerne brød og boller ned, mens bagværket stadig er lunt og helt friskbagt.

Optøning: Når du tager brød og boller op fra frys igen, så lad dem tø i 30 minutter på køkkenbordet. Stænk dem derefter med koldt vand fra vandhanen og lun bagværket i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 10 minutter. Så bliver de stort set som friskbagte.

 

Jeg bruger økologiske råvarer i mit køkken
Det kan være rart for dig at vide, fordi de økologiske frugter og grøntsager i supermarkederne nogle gange er en smule mindre i størrelsen end de konventionelle. I alle mine opskrifter der er taget udgangspunkt i ”standardstørrelsen” på de økologiske frugter og grøntsager, som jeg køber i supermarkederne. Hvis du dyrker eget grønt (hvilket jeg er VILD med og også gerne gør selv), så varierer størrelserne væsentligt mere, så det må man lige have for øje og vurdere mængden ift. en gennemsnitssupermarked størrelser på eksempelvis en squash eller et hokkaidogræskar.

Jeg skriver ikke i mine opskrifter, at der er brugt økologisk æg, mel, kød, gær, grøntsager osv. Hvis du har mulighed for det, vil jeg anbefale at bruge økologiske råvarer og produkter, da jeg oplever, at det giver et bedre resultat.

 

Spørgsmål til mine opskrifter
Hvis du har spørgsmål til mine opskrifter, så kan du stille dit spørgsmål i kommentarfeltet på Valdemarsro.

Derinde samler vi dialogen omkring opskrifter, og på den måde kan andre læsere med samme spørgsmål også finde svar og hjælp.