Blommemarmelade


Blommemarmelade er lækkert og er en skøn måde at ‘gemme’ lidt af de sidste sensommerfrugter ind i det sene efterår og vinter.
Jeg kommer gerne kanel, vanilje og lidt stjerneanis i vores blommemarmelade, da vi godt kan lide den lidt krydret.
Hvilke krydderier man kan lide og foretrækker er forskelligt, så det er bare med at prøve sig frem. Marmeladen vil også være virkelig lækkert med hakkede smuttede mandler og så smager den godt både på brød og som topping på yoghurt eller grød
Prøv også: flere opskrifter med blommer her >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 glas
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blommemarmelade
- 400 g blommer
- 125 g sukker
- 1 vaniljestang
- 1 kanelstang
- 2 stjerneanis, (kan undlades)
Rengør, halver og fjern sten fra blommerne.
Skrab vaniljen ud af vaniljestangen og bland vaniljen med sukker, så de fine vaniljekorn skilles fra hinanden i sukkeret.
Kom sukker, vanilje, blommer, kanelstang og stjerneanis i en gryde og kog blandingen op. Skru ned for varmen til det blot simre og lad det stå og simre i et godt stykke tid, gerne 30-45 minutter til sukkeret karamelliseres og blommesaften tykner.
Hold øje med det, det må ikke koge tørt og brænde på, så tilsættes en smule ekstra vand. Kom den færdige blommemarmelade på et rent skoldet glas og opbevar i køleskabet.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Da det er første gang jeg laver blommemarmelade, vil jeg spørge om det kan passe at den skal smage syrligt? Jeg bruger Victoria blommer.
Hilsen Anette
Hej Anette
Til min smag må den gerne være sød/syrlig. Men smag endelig til med sukker til den er som du kan lide den. Sukkeret balancerer syren + den vil have længere holdbarhed med mere sukker, så det kan du sagtens gøre
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa. Kan jeg bruge mirabeller? Er vægten i din opskrift med eller uden sten?
Kh Helen
Hej Helen
Ja, det vil jeg da fint tro! Prøv det endelig af :)
Vægten i opskriften er med sten
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Skal marmeladen koges ind til den ønskede tykkelse eller bliver det mere tykt og fast når det er kølet ned?
Hej Heidi
Den vil tykne lidt mere når den er kølet af. Hvis den er for tynd i konsistensen kan du jævne den med en smule melatin, den kan godt koges op og jævnes igen hvis det viser sig at den er blevet for tynd i konsistensen
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Skal marmeladen på glas og lukkes tæt mens den er varm??
Vh. Bente
Hej Bente
Ja, det plejer jeg at gøre.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine