Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/de-laekreste-hjemmelavede-bananchips/ Eftermiddagssnack Snacks

De lækreste hjemmelavede bananchips

Julie og jeg er ikke super begejstret for de bananchips man kan købe, men Johan elsker dem – så indimellem har vi nu købt dem alligevel … jeg tror dog ikke det kommer til at ske igen.

For igår forvandlede jeg en moden banan til de absolut skønneste bananchips, som jeg nogensinde har smagt!

Det er så nemt, at jeg slet ikke forstår, hvorfor jeg ikke er kommet på det noget før og de smager virkelig seriøst godt. Meget bedre end købe-versionen – og det synes Johan heldigvis også ;) Disse enkle bananchips er lavet med en enkel råvare; nemlig en banan og intet andet og de er sprøde, søde og lækre. Det er dog ret afgørende, at bananen er moden med lysebrune prikker på skrællen og at den skæres i virkelig tynde skiver.

PT3HPT5M1

Bananchips

Tid i alt3 timer
Arbejdstid5 min.
Holdbarhed2 uger
Antal1 portion
Ingredienser
  • 1 banan, moden, i tynde skiver
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skær bananen i ultra tynde skiver, skær den gerne lidt på skrå.

Sæt bananskiverne på en bageplade med bagepapir og sæt bagepladen i ovnen, ved 100 grader varmluft i 45 minutter – 1 time (eller mere, indtil de er sprøde)

Tip
Hvis du ikke har en gammel ovn, så kan det være din ovn slutter helt tæt og holder på dampen i ovnen – det duer ikke her.
Sæt lågen på klem eller åbn lågen en del gange, for lige at lukke damp og fugt ud