Gå til forsiden
Menu

De lækreste hjemmelavede bananchips

hjemmelavede-bananchips

Julie og jeg er ikke super begejstret for de bananchips man kan købe, men Johan elsker dem – så indimellem har vi nu købt dem alligevel … jeg tror dog ikke det kommer til at ske igen. For igår forvandlede jeg en moden banan til de absolut skønneste bananchips, som jeg nogensinde har smagt!

Det er så nemt, at jeg slet ikke forstår, hvorfor jeg ikke er kommet på det noget før og de smager virkelig seriøst godt. Meget bedre end købe-versionen – og det synes Johan heldigvis også ;) Disse enkle bananchips er lavet med en enkel råvare; nemlig en banan og intet andet og de er sprøde, søde og lækre. Det er dog ret afgørende, at bananen er moden med lysebrune prikker på skrællen og at den skæres i virkelig tynde skiver.

Julie havde en legekammerat med hjemme fra børnehaven i går og de to søde piger spurgte; “må vi ikke lige snuppe en håndfuld til at hyggespise af …”

Opskrift på bananchips - ca en dl færdige bananchipsUdskriv opskrift

Opskrift på bananchips - ca en dl færdige bananchips

 • 1 moden banan

Skær bananen i ultra tynde skiver, skær den gerne lidt på skrå. Sæt bananskiverne på en bageplade med bagepapir og sæt bagepladen i ovnen, ved 100 grader varmluft i 45 minutter – 1 time (eller mere, indtil de er sprøde)

Tip: Hvis du ikke lige som mig har en oldgammel ovn, så kan det være din ovn slutter helt tæt og holder på dampen i ovnen. Sæt lågen på klem eller åbn lågen en del gange, for lige at lukke damp og fugt ud.64 kommentarer

 • Sikke en simpel og supergod idé. Jeg har det lidt svært med dem i købeversion, da de har en bismag af et eller andet udefinerbart (billig, dårlig olie måske?), men det her skal afgjort prøves!!

  • Ann-Christine skrev:

   Ja, lige præcis – jeg kan heller ikke sætte en finger på hvad det præcis er ved dem der gør at de ikke smager mig.
   God fornøjelse med disse, jeg tror du bliver glad ;)

   • Katrine skrev:

    Jeg har læst et sted, at de fleste købe-banan-chips er stegt i kokosolie (og derfor slet ikke er sunde). Kan det være den smag i kan smage? :)
    – Det ser ellers rigtigt lækkert ud!

    • Ann-Christine skrev:

     Ja, det kan godt være – de smager i hvertfald helt anderledes end de hjemmelavede. Tror måske også de søder dem ekstra, måske jeg lige kaster et blik på ingredienslisten når jeg skal handle senere i dag ;)

 • Emilie skrev:

  Det vil jeg da helt klart prøve i dag – vi har alligevel nogle bananer, som skal bruges, mums! :)

  //Emilie
  http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

 • De skal klart prøves næste gang jeg har en banan som er ved at “dø”. Jeg plejer at komme dem i fryseren og så bage nogle lækre cookies af dem.
  Men dette her lyder også som en rigtig god ide

  • Ann-Christine skrev:

   Det lyder også som en lækker ide :) Bananer i fryseren til smoothies og den slags er også altid et hit

 • Ej!! Dem må jeg prøve at lave :-) Har faktisk en enkelt banan med brune pletter liggende. Så tak for tip!

 • grethe skrev:

  uhmmm de ser lækre ud og sikken dejlig skål de ligger i …
  kh. Grethe.

 • Aj, jeg skulle ikke have spist den overmodne banan til frokost så! Vi venter et par dage :)

  • Ann-Christine skrev:

   Det er ‘heldigvis’ en ofte råvare i vores køkken også ;) Elsker dem i smoothies, bananpandekager osv og synes det er så ærgeligt når jeg lige mangler bananer her og nu, så er der kun de ikke helt modne i butikkerne ;)

 • Louise skrev:

  Jeg elsker alt med banan, og gik derfor straks i gang med at lave disse bananchips da jeg kom hjem i dag – men øv hvor det kiksede :-( Jeg skar dem i super tynde skiver og bagte dem i 60 min ved 100 grader varmluft på en bageplade med bagepapir, og lod dem derefter køle af. Men de var bare totalt snaskede stadigvæk og umulige at få at papiret. Hvad har jeg mon gjort forkert, og har du et tip til mig?
  For jeg har bestemt ikke tænkt mig at give op, de skal have et forsøg mere, for dine bananchips ser så lækre ud! :-)

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Louise,
   Æv! Jeg tror egentlig bare de skulle have haft længere tid – det svinger nok lidt fra ovn til ovn og min er en tussegammel model. Prøv næste gang at give dem op til 30 minutter længere. De er lidt svære at få af papiret, men det lykkedes fint herhjemme. Mon det har noget med bagepapiret at gøre – det aner jeg ikke … men vi bruger det svanemærkede brune papir i ark fra Brugsen. Håber virkelig det lykkedes næste gang, for vi er ellevilde med dem herhjemme nu :)
   Kh AC

   • Nikita skrev:

    Sådan blev mine desværre også – kan ikke helst forstå det. De har været inde i ovnen ca.1 ½ time nu, og de er blevet HELT vildt tynde, de er ligesom papir :/

    Men giver ikke op :D

    • Ann-Christine skrev:

     Hej Nikita,
     Har du evt læst om tippet med at lade lågen stå lidt på klem?
     Tjek evt kommentarfeltet igennem, der er gode tips at hente :)
     Kh AC

 • grethe skrev:

  Hi hi AC det var ikke den “skål” jeg mente men den af kød og blod… Der fik jeg dig hva…
  Go aften håber begge dine “skåle” må drømme smukt:)

  • Ann-Christine skrev:

   Ha ha, ja det gjorde du! Så sjovt ;) Tænkte også at det var godt spottet :)
   De to små guldklumper putter noget så sødt lige nu :)

 • Dorthe skrev:

  Oplevede det samme som Louise, tror de stod i ovnen i 2 timer ved 100 grader og var stadig bløde. Gav dem lidt mere varme, men det skulle jeg ikke have gjort…
  De endte desværre i skraldespanden.
  Men bliver de først sprøde efter de er kommet ud af ovnen, eller bør de være det allerede i ovnen efter en times tid?

  • Ann-Christine skrev:

   Hvor er det mærkeligt! – og æv
   Jeg synes det var nemt at se på dem, at nu var de færdige. Vi spiste de første omkring 10 minutter efter de var kommet ud af ovnen, og der var de både sprøde og en smule seje i det – efter de var kølet af var de primært sprøde.
   Jeg skal simpelthen ikke kunne sige hvad der går galt …

 • Tereza skrev:

  Banana chips are such a great snack! So yummy!

  http://lifeandcity.tumblr.com

 • Kristina Kolster skrev:

  Neiiiiiiiiii! Lige en opskrift jeg har brug for! Det skal prøves! 1000 tak.

 • Laila skrev:

  Kan se at det ikke kun er mig, som har problemer med disse. Efter en time sad de fast i papiret og var ikke sprøde. Mon de kan laves uden varmluft?

  • Ann-Christine skrev:

   hvor er det da mærkeligt! Måske de laves bedst i en ovn fra forrige århundrede ;) Går ellers og er så træt af min ovn, men den kan da finde ud af at lave bananchips – til gengæld kører den meget ustabilt hvis jeg ikke bruger varmluft, så jeg skal ikke kunne sige om det virker bedre for dig? Det er da forsøget værd. Prøv også at give dem lidt længere tid næste gang

 • Christine Thalsgård skrev:

  Jeg tror det kan have noget at gøre med varmluft – jeg lavede nogle nøjagtig magen til billedet der kunne spises efter 10 min. – i en gammel varmluftsovn…

  Tak for ideen – stort hit, der er ikke flere tilbage…

  • Ann-Christine skrev:

   Det er jeg glad for at høre – måske er gamle ovne bare et hit, når det gælder bananchips ;) Tænker du at varmluften er med til at tørre chipsene lidt ekstra? -det kan du faktisk godt have ret i, tror jeg

 • Anette skrev:

  Jeg prøvede at lave dem i aftes, men havde samme problem som flere andre. De sad fast i papiret, blev bløde og så tænkte jeg, at jeg da lige satte dem i ovnen igen og skruede op på 130 g varmluft – det skulle jeg ikke have gjort.
  Men tror jeg prøver det uden varmluft næste gang, og ser om der er mere held ved det :-)

  • Ann-Christine skrev:

   Det er så spøjst – men måske du bare skal give dem op til en halv time mere ved samme temperatur. Man kan se på dem, når de er færdige :)

 • Hardetgodt skrev:

  Forsøgte med disse igår, skar dem papirstynde. Efter 2 timer kunne jeg få dem af papiret, men sprøde blev de aldrig…næmere som at tygge i et stykke papir – dog bedre smag end papir

  • Ann-Christine skrev:

   Ha ha, det var da altid noget ;) Men det er da så underligt, som om at succesraten deler sig 50/50 …

 • Jette Gad skrev:

  På vores matrikel gik vi all in :) det betyder at vi sagtens kan anbefale dem med drys af henholdsvis kanel og lakrids…. Der var ingen problemer med at få dem sprøde – om det er krydderierne skal jeg ikke kunne sige-men smagen var i top…

  • Ann-Christine skrev:

   Måske det hjælper, ja. Det er i hvertfald forsøget værd for både kanel og lakrids er pragtfulde følgesvende til de sprøde bananchips :) Jeg kan vældig godt lide at I går all in :)

 • Charlie skrev:

  Mums. Når ungerne plager efter at få bananchips i deres müsli (altså granola), så er det jo fantastisk at finde opskriften på min en af mine ynglingsmadsider :-)

  Ang. de problemer folk har, så lyder det som om at det måske er fugt der er problemet.
  Det er jo en tørreproces, så mere varme burde ikke være nødvendigt. Kun tid.
  Men når jeg tørrer ting i ovnen, så stiller jeg altid døren lidt på klem, eller åbner den jævnligt, så fugten kan undslippe.

  Måske passer det også meget godt med at gamle ovne måske ikke er så tætte som nye? :-)

  • Ann-Christine skrev:

   Det giver rigtig god mening, det du nævner med gamle og nye ovne i forhold til utætheden og de sprøde bananchips.
   Tusind tak for dit input! :)

 • Christina skrev:

  Hej! Tak for en dejlig og inspirerende blog.

  Jeg har forsøgt mig med dine bananchips to gange nu, men det vil ikke rigtig fungere. De skal have omkring 2 timer i ovnen og så er de tørret helt ind til papirstyndt…? Jeg skærer dem tyndt som du angiver….?

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Christina,
   Tusind tak :) og hvor er det ærgeligt at de ikke lige virker for dig. Som en skrev i kommentarfeltet, så har det måske noget at gøre med at nogle (nye?) ovne er for tætte og derfor ikke kan tørre bananskiverne. Lige i det tilfælde er det jo heldig at min ovn er gammel, ustabil og pivutæt ;)
   Kan det være det?
   Kh AC

 • Rikke skrev:

  Jeg er klar over at indlægget er nogle måneder gammelt, men det bliver et godt fif jo ikke dårligere af:) når jeg laver dem, plejer de at få halvanden time i ovnen, så tager jeg dem ud, lader dem stå i fem min for derefter at “hive” dem af bagepapiret og vende dem, og så får de 30 min mere i ovnen – og så er de bare gode!

  Jeg har desuden heller ikke haft nogen problemer med at lave dem med “ikke overmodne” bananer, snarer tværtimod:)

  • Ann-Christine skrev:

   Ej, hvor fint! Tak for tippet, måske er det lige det der skal til, for de der ikke er “så heldige” at have en gammel utæt ovn med naturlig udluftning ;) He he, det er lige det eneste tilfælde hvor jeg er glad for netop vores ovn :D

 • Charlotte skrev:

  Hej.
  Havde glædet mig til disse bananchips, men nået må være gået galt. Mine banan skiver var skåret ultra tyndt, kunne næsten ikke komme af kniven, og de fik 2,5 time på 100 gr i varmluft og forblev seje, ikke noget sprødhed over dem. Hvad kan være gået galt?

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Charlotte,
   Det er så ærgerligt! Der er blevet drøftet det lidt i kommentarsporet og jeg lytter mig frem til at det kan have noget med ovnen at gøre. Skal ikke personligt kunne sige det, da jeg kun har prøvet at lave dem i vores gamle, ustabile og lettere utætte ovn – og der fungere de bare.
   Gamle utætte ovne, skulle være et hit i denne sammenhæng – og hvis man er heldig at have en nyere model, så skulle det hjælpe at sætte lågen lidt på klem.
   Kh AC

 • Merete skrev:

  Ved de “nye” ovne kan man sætte den flade ende af en trægrydeske i klemme i ovnlågen, så der kommer en lille sprække/åbning… Så bliver ovnen jo “utæt”, og så bliver bananskiverne jo sprøde….

 • Cecilie skrev:

  Wauw og numme numme.
  Havde 5 bananer der var mere modne end en gammel ole. Hvad pokker skulle jeg finde på?
  Banana-chips! Jeg har både lavet neutrale, nogle med kaneldrys og så har jeg lavet nogle med tørret hindbær også. Jeg går aldrig tilbage til slik! Det er sjovt at udforske i køkkenet – og smager jo hamrende godt! Stor succes herfra – fantastisk.
  God weekend :0)

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Cecilie,
   Hvor lyder det dejligt! Vi har også lige lavet en større portion herhjemme – de er fantastiske og en skøn måde at bruge modne bananer på.
   Rigtig dejlig weekend til dig
   Kh Ann-Christine

 • Carina larsen skrev:

  Hej, jeg har sat de der banan chips i ovnen på varmluft og 100 grader, nu har de fået 2 timer og stadig bløde og våde og brune? Hvad gør jeg galt:)

  • Ann-Christine skrev:

   Jeg tror muligvis din ovn er for god (=for tæt)
   Her i kommentarfeltet fortæller andre om succes med at sætte lågen på klem, så fugten kan slippe ud
   Kh AC

 • Kristina Blaschke Hansen skrev:

  Skøn opskrift, som virkede helt efter planen her mht. til sprødhed. Jeg har dog alligevel taget det for bogstaveligt, at det skulle være tynde skiver, idet jeg slicede dem på låget af en magrethe skål – de papirtynde og slet ikke så flotte som dine :) Næste gang vil jeg forsøge at skære dem tyndt i hånden og så lægge dem på pladen som de bliver skåret i stedet

  • Ann-Christine skrev:

   Rigtig dejligt at høre, at de blev gode – og så er det bare lige med at eksperimentere sig frem til den tykkelse der virker bedst for dig :)

 • Line skrev:

  Jeg har i dag lavet de her bananchips, det absolut bedste ved dem var da min datter på 6 år med stor skepsis tog en mikroskopisk bid, og efterfølgende fik julelys i øjnene og roste dem til skyerne ;-)
  Jeg brugte tricket med at åbne ovnlågen engang imellem. De fik ca. 1 time. Der skal allerede laves en ny portion imorgen. Smagen er super, og smager af mere…
  Tak for en dejlig blog

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Line,
   Ihh, hvor er det altså skønt at høre – det er næsten det bedste når man får sådan en fin reaktion på noget man har lavet i køkkenet :)
   Tusind tak for din søde hilsen
   Kh AC

 • Aleksander skrev:

  Har du gjort nogle observationer i forhold til holdbarheden?

 • Christina skrev:

  Nu har jeg også lavet dem, i en moderne varmluftsovn ..det fik en time og 45 min men den øverste plade er stadig klæg…den blev bagt på bageplade. Den nederste plade er meget bedre… Der lå bagepapiret direkte ovenpå risten. Dryssede vanille oven på nogle af dem og andre med kanel og kardemomme.
  Jeg er nu temmeligt skuffet…jeg synes de er ret bitre….er jeg den eneste de synes det!?
  Tænker jeg næste gang vil prøve mindre modne bananer i håb om det er mindre bittert

  • Ann-Christine skrev:

   Jeg ved simpelthen ikke om de bare duer bedst i gamle utætte ovne … det må jeg være dig svar skyldig på. Prøv evt tricket med at sætte ovnen på klem, så dampen kan slippe ud.
   Bitre har jeg dog aldrig selv oplevet som en smagsnote i disse bananchips. Men lige med smagen af bittert, så er det en smag vi alle oplever meget forskelligt.

 • Ina Jensen skrev:

  Har lavet dine bananchips et par gange nu, de smager super godt. Men de bliver brune, gør jeg noget forkert eller?

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Ina,
   BLiver de brune som i sprøde og bagte eller brune som æbler der er skåret over og iltet?
   Kh AC

 • Cathrine skrev:

  Hej AC
  Hold nu kæft du har mange skide gode opskrifter!
  Jeg er absolute ikke fan af æblechips der kan købes, men shiiit de er gode dem man laver selv!
  Jeg har læst hele tråden igennem og kunne se at der var list udfordringer afhængig af hvilken ovn, man ejer.
  Jeg bidrager lige med mine observationer.
  Jeg har bagt de her lækre bananchips i en nyere ovn (2014)
  Og de har fået 100 grader varmluft i ca en time, jeg har enkelte gange haft lågen åbent (5-6 gange), dernæst har jeg taget bagepladen ud og vendt hver enkel bananskive og proppet tilbage i ovnen i yderligere 30 min, samme grader!
  Og shiiiiit hvor er de gode!
  Glæder mig helt vildt til at min søn på 2 1/2 skal smage dem imorgen, når han kommer hjem fra vuggestue!
  Tusind tak for mega god idé og vejledning, jeg vil ihvertfald tjekke dine opskrifter ud, når jeg vil eksperimentere lidt med noget nyt, let og lækkert!
  👍🏼
  JEG ER FAN!

 • Hej

  Har lige lavet tørrede banachips og det virkede fint.
  Brugte tricket med at lade ovntørret være åben. Efter ca 5 kvarter vente jeg bananskiverne og gav den 20 min. min mere og så var de tørre og gode.
  Ovntemperatur 100 grader.

  Mvh. Mogens Mersholm

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *