De lækreste hjemmelavede bananchips

hjemmelavede-bananchips

Julie og jeg er ikke super begejstret for de bananchips man kan købe, men Johan elsker dem – så indimellem har vi nu købt dem alligevel … jeg tror dog ikke det kommer til at ske igen. For igår forvandlede jeg en moden banan til de absolut skønneste bananchips, som jeg nogensinde har smagt!

Det er så nemt, at jeg slet ikke forstår, hvorfor jeg ikke er kommet på det noget før og de smager virkelig seriøst godt. Meget bedre end købe-versionen – og det synes Johan heldigvis også ;) Disse enkle bananchips er lavet med en enkel råvare; nemlig en banan og intet andet og de er sprøde, søde og lækre. Det er dog ret afgørende, at bananen er moden med lysebrune prikker på skrællen og at den skæres i virkelig tynde skiver.

Julie havde en legekammerat med hjemme fra børnehaven i går og de to søde piger spurgte; “må vi ikke lige snuppe en håndfuld til at hyggespise af …”

Opskrift på bananchips - ca en dl færdige bananchips

 • 1 moden banan
Skær bananen i ultra tynde skiver, skær den gerne lidt på skrå. Sæt bananskiverne på en bageplade med bagepapir og sæt bagepladen i ovnen, ved 100 grader varmluft i 45 minutter – 1 time (eller mere, indtil de er sprøde)
Print Friendly
Relaterede indlæg:

46 kommentarer til De lækreste hjemmelavede bananchips

 1. Sikke en simpel og supergod idé. Jeg har det lidt svært med dem i købeversion, da de har en bismag af et eller andet udefinerbart (billig, dårlig olie måske?), men det her skal afgjort prøves!!

  • Ann-Christine skriver:

   Ja, lige præcis – jeg kan heller ikke sætte en finger på hvad det præcis er ved dem der gør at de ikke smager mig.
   God fornøjelse med disse, jeg tror du bliver glad ;)

   • Katrine skriver:

    Jeg har læst et sted, at de fleste købe-banan-chips er stegt i kokosolie (og derfor slet ikke er sunde). Kan det være den smag i kan smage? :)
    – Det ser ellers rigtigt lækkert ud!

    • Ann-Christine skriver:

     Ja, det kan godt være – de smager i hvertfald helt anderledes end de hjemmelavede. Tror måske også de søder dem ekstra, måske jeg lige kaster et blik på ingredienslisten når jeg skal handle senere i dag ;)

 2. Emilie skriver:

  Det vil jeg da helt klart prøve i dag – vi har alligevel nogle bananer, som skal bruges, mums! :)

  //Emilie
  http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

 3. De skal klart prøves næste gang jeg har en banan som er ved at “dø”. Jeg plejer at komme dem i fryseren og så bage nogle lækre cookies af dem.
  Men dette her lyder også som en rigtig god ide

  • Ann-Christine skriver:

   Det lyder også som en lækker ide :) Bananer i fryseren til smoothies og den slags er også altid et hit

 4. Pia/byBlikfang skriver:

  Ej!! Dem må jeg prøve at lave :-) Har faktisk en enkelt banan med brune pletter liggende. Så tak for tip!

 5. grethe skriver:

  uhmmm de ser lækre ud og sikken dejlig skål de ligger i …
  kh. Grethe.

 6. Aj, jeg skulle ikke have spist den overmodne banan til frokost så! Vi venter et par dage :)

  • Ann-Christine skriver:

   Det er ‘heldigvis’ en ofte råvare i vores køkken også ;) Elsker dem i smoothies, bananpandekager osv og synes det er så ærgeligt når jeg lige mangler bananer her og nu, så er der kun de ikke helt modne i butikkerne ;)

 7. Louise skriver:

  Jeg elsker alt med banan, og gik derfor straks i gang med at lave disse bananchips da jeg kom hjem i dag – men øv hvor det kiksede :-( Jeg skar dem i super tynde skiver og bagte dem i 60 min ved 100 grader varmluft på en bageplade med bagepapir, og lod dem derefter køle af. Men de var bare totalt snaskede stadigvæk og umulige at få at papiret. Hvad har jeg mon gjort forkert, og har du et tip til mig?
  For jeg har bestemt ikke tænkt mig at give op, de skal have et forsøg mere, for dine bananchips ser så lækre ud! :-)

  • Ann-Christine skriver:

   Hej Louise,
   Æv! Jeg tror egentlig bare de skulle have haft længere tid – det svinger nok lidt fra ovn til ovn og min er en tussegammel model. Prøv næste gang at give dem op til 30 minutter længere. De er lidt svære at få af papiret, men det lykkedes fint herhjemme. Mon det har noget med bagepapiret at gøre – det aner jeg ikke … men vi bruger det svanemærkede brune papir i ark fra Brugsen. Håber virkelig det lykkedes næste gang, for vi er ellevilde med dem herhjemme nu :)
   Kh AC

   • Nikita skriver:

    Sådan blev mine desværre også – kan ikke helst forstå det. De har været inde i ovnen ca.1 ½ time nu, og de er blevet HELT vildt tynde, de er ligesom papir :/

    Men giver ikke op :D

    • Ann-Christine skriver:

     Hej Nikita,
     Har du evt læst om tippet med at lade lågen stå lidt på klem?
     Tjek evt kommentarfeltet igennem, der er gode tips at hente :)
     Kh AC

 8. grethe skriver:

  Hi hi AC det var ikke den “skål” jeg mente men den af kød og blod… Der fik jeg dig hva…
  Go aften håber begge dine “skåle” må drømme smukt:)

  • Ann-Christine skriver:

   Ha ha, ja det gjorde du! Så sjovt ;) Tænkte også at det var godt spottet :)
   De to små guldklumper putter noget så sødt lige nu :)

 9. Dorthe skriver:

  Oplevede det samme som Louise, tror de stod i ovnen i 2 timer ved 100 grader og var stadig bløde. Gav dem lidt mere varme, men det skulle jeg ikke have gjort…
  De endte desværre i skraldespanden.
  Men bliver de først sprøde efter de er kommet ud af ovnen, eller bør de være det allerede i ovnen efter en times tid?

  • Ann-Christine skriver:

   Hvor er det mærkeligt! – og æv
   Jeg synes det var nemt at se på dem, at nu var de færdige. Vi spiste de første omkring 10 minutter efter de var kommet ud af ovnen, og der var de både sprøde og en smule seje i det – efter de var kølet af var de primært sprøde.
   Jeg skal simpelthen ikke kunne sige hvad der går galt …

 10. Tereza skriver:

  Banana chips are such a great snack! So yummy!

  http://lifeandcity.tumblr.com

 11. Kristina Kolster skriver:

  Neiiiiiiiiii! Lige en opskrift jeg har brug for! Det skal prøves! 1000 tak.

 12. Laila skriver:

  Kan se at det ikke kun er mig, som har problemer med disse. Efter en time sad de fast i papiret og var ikke sprøde. Mon de kan laves uden varmluft?

  • Ann-Christine skriver:

   hvor er det da mærkeligt! Måske de laves bedst i en ovn fra forrige århundrede ;) Går ellers og er så træt af min ovn, men den kan da finde ud af at lave bananchips – til gengæld kører den meget ustabilt hvis jeg ikke bruger varmluft, så jeg skal ikke kunne sige om det virker bedre for dig? Det er da forsøget værd. Prøv også at give dem lidt længere tid næste gang

 13. Christine Thalsgård skriver:

  Jeg tror det kan have noget at gøre med varmluft – jeg lavede nogle nøjagtig magen til billedet der kunne spises efter 10 min. – i en gammel varmluftsovn…

  Tak for ideen – stort hit, der er ikke flere tilbage…

  • Ann-Christine skriver:

   Det er jeg glad for at høre – måske er gamle ovne bare et hit, når det gælder bananchips ;) Tænker du at varmluften er med til at tørre chipsene lidt ekstra? -det kan du faktisk godt have ret i, tror jeg

 14. Anette skriver:

  Jeg prøvede at lave dem i aftes, men havde samme problem som flere andre. De sad fast i papiret, blev bløde og så tænkte jeg, at jeg da lige satte dem i ovnen igen og skruede op på 130 g varmluft – det skulle jeg ikke have gjort.
  Men tror jeg prøver det uden varmluft næste gang, og ser om der er mere held ved det :-)

  • Ann-Christine skriver:

   Det er så spøjst – men måske du bare skal give dem op til en halv time mere ved samme temperatur. Man kan se på dem, når de er færdige :)

 15. Hardetgodt skriver:

  Forsøgte med disse igår, skar dem papirstynde. Efter 2 timer kunne jeg få dem af papiret, men sprøde blev de aldrig…næmere som at tygge i et stykke papir – dog bedre smag end papir

  • Ann-Christine skriver:

   Ha ha, det var da altid noget ;) Men det er da så underligt, som om at succesraten deler sig 50/50 …

 16. Jette Gad skriver:

  På vores matrikel gik vi all in :) det betyder at vi sagtens kan anbefale dem med drys af henholdsvis kanel og lakrids…. Der var ingen problemer med at få dem sprøde – om det er krydderierne skal jeg ikke kunne sige-men smagen var i top…

  • Ann-Christine skriver:

   Måske det hjælper, ja. Det er i hvertfald forsøget værd for både kanel og lakrids er pragtfulde følgesvende til de sprøde bananchips :) Jeg kan vældig godt lide at I går all in :)

 17. Charlie skriver:

  Mums. Når ungerne plager efter at få bananchips i deres müsli (altså granola), så er det jo fantastisk at finde opskriften på min en af mine ynglingsmadsider :-)

  Ang. de problemer folk har, så lyder det som om at det måske er fugt der er problemet.
  Det er jo en tørreproces, så mere varme burde ikke være nødvendigt. Kun tid.
  Men når jeg tørrer ting i ovnen, så stiller jeg altid døren lidt på klem, eller åbner den jævnligt, så fugten kan undslippe.

  Måske passer det også meget godt med at gamle ovne måske ikke er så tætte som nye? :-)

  • Ann-Christine skriver:

   Det giver rigtig god mening, det du nævner med gamle og nye ovne i forhold til utætheden og de sprøde bananchips.
   Tusind tak for dit input! :)

 18. Christina skriver:

  Hej! Tak for en dejlig og inspirerende blog.

  Jeg har forsøgt mig med dine bananchips to gange nu, men det vil ikke rigtig fungere. De skal have omkring 2 timer i ovnen og så er de tørret helt ind til papirstyndt…? Jeg skærer dem tyndt som du angiver….?

  • Ann-Christine skriver:

   Hej Christina,
   Tusind tak :) og hvor er det ærgeligt at de ikke lige virker for dig. Som en skrev i kommentarfeltet, så har det måske noget at gøre med at nogle (nye?) ovne er for tætte og derfor ikke kan tørre bananskiverne. Lige i det tilfælde er det jo heldig at min ovn er gammel, ustabil og pivutæt ;)
   Kan det være det?
   Kh AC

 19. Rikke skriver:

  Jeg er klar over at indlægget er nogle måneder gammelt, men det bliver et godt fif jo ikke dårligere af:) når jeg laver dem, plejer de at få halvanden time i ovnen, så tager jeg dem ud, lader dem stå i fem min for derefter at “hive” dem af bagepapiret og vende dem, og så får de 30 min mere i ovnen – og så er de bare gode!

  Jeg har desuden heller ikke haft nogen problemer med at lave dem med “ikke overmodne” bananer, snarer tværtimod:)

  • Ann-Christine skriver:

   Ej, hvor fint! Tak for tippet, måske er det lige det der skal til, for de der ikke er “så heldige” at have en gammel utæt ovn med naturlig udluftning ;) He he, det er lige det eneste tilfælde hvor jeg er glad for netop vores ovn :D

 20. Charlotte skriver:

  Hej.
  Havde glædet mig til disse bananchips, men nået må være gået galt. Mine banan skiver var skåret ultra tyndt, kunne næsten ikke komme af kniven, og de fik 2,5 time på 100 gr i varmluft og forblev seje, ikke noget sprødhed over dem. Hvad kan være gået galt?

  • Ann-Christine skriver:

   Hej Charlotte,
   Det er så ærgerligt! Der er blevet drøftet det lidt i kommentarsporet og jeg lytter mig frem til at det kan have noget med ovnen at gøre. Skal ikke personligt kunne sige det, da jeg kun har prøvet at lave dem i vores gamle, ustabile og lettere utætte ovn – og der fungere de bare.
   Gamle utætte ovne, skulle være et hit i denne sammenhæng – og hvis man er heldig at have en nyere model, så skulle det hjælpe at sætte lågen lidt på klem.
   Kh AC

 21. Merete skriver:

  Ved de “nye” ovne kan man sætte den flade ende af en trægrydeske i klemme i ovnlågen, så der kommer en lille sprække/åbning… Så bliver ovnen jo “utæt”, og så bliver bananskiverne jo sprøde….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>