Tærtedej
Kør hvedemel, flormelis, salt og smør lynhurtigt i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand hvis nødvendigt. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den på køl i 30 minutter.
Smør en tærteform på 24 cm i diameter og læg tærtedejen i formen. Tryk den flot til i kanten og skær kanten til, så der er en pæn afslutning på kagen. Prik huller i tærtebunden med en gaffel og læg et stykke bagepapir over bunden. Fyld bunden med tørrede bønner eller bagekugler og blindbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter. Tag tærtebunden ud, fjern bagepapir og bønnerne til blindbagning.
Marcipanfyld
Pisk marcipan, smør og sukker godt sammen, til det er ensartet. Pisk et æg i ad gangen. Bland mandelmel med kanel og vend det i marcipanmassen. Fordel marcipanmassen på den forbagte tærtebund og tryk æbleskiverne ned i et fint mønster på æbletærten. Drys med lidt sukker og bag æbletærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter, til marcipanmassen er fast.
Server æbletærten med cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum.