Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=fastelavnsboller-opskrift-paa-15-stk

Fastelavnsboller

Dejen
Smelt smør i en gryde ved lav varme.

Rør gæren ud i en skål med stuetempereret mælk, tag gryden med den smeltede smør af varmen og rør smør, vaniljesukker, sukker og æg i mælken.

Rør fuldkornshvedemel, kardemomme og salt sammen og rør det i skålen med de våde ingredienser.

Sigt hvedemel i dejen og ælt dejen godt – gerne i en røremaskine – i 5-10 minutter. Dejen skal være smidig og blød, den sætter sig, når den hæver. Der skal ikke ekstra mel i.

Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i 45 minutter.

Vaniljecreme
Pisk æggeblomme, sukker, majsstivelse og vaniljekorn godt sammen i gryde og pisk mælk i lidt efter lidt, mens cremen langsomt varmes op til kogepunktet.

Tag gryden af varmen, når vaniljecremen er tyk og lækker og vend pistaciekerner og mandler i cremen. Sæt cremen på køl og lad den køle helt af.

Remonce
Ælt sukker og marcipan sammen og rør derefter smør og kanel i.

Form fastelavnsbollerne
Rul dejen ud på et meldrysset køkkenbord til en tykkelse på cirka 3 mm, og del dejen i firkanter på cirka 10 x 10 cm.

Læg 1 spsk. remonce og 1 spsk. vaniljecreme på midten af hver firkant og fold hjørnerne af dejen ind over fyldet til en lille pakke. Klem dejen godt sammen i samlingerne, så der ikke er nogen steder, hvor fyldet kan løbe ud.

Sæt fastelavnsbollerne på en bagepladen med bagepapir med samlingen nedad. Lad fastelavnsbollerne hæve igen under et rent viskestykke på køkkenbordet, i minimum 1 time eller til de er hævet til næsten dobbelt størrelse.

Pensl forsigtigt med et sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 18 minutter. Lad fastelavnsbollerne køle lidt af på en rist.

Pisk en tyk hvid glasur af flormelis og koldt vand, og en tyk brun glasur af flormelis, kakao og koldt vand.

Fordel glasur på fastelavnsbollerne og drys med pistaciekerner, frysetørret hindbær, krymmel eller chokoladeknapper.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.