Sauce tartare
Begynd med saucen. Rør alle ingredienserne godt sammen i en skål og smag til med citron, salt, friskkværnet peber og eventuelt lidt mere sennep. Lad den trække på køl til servering.
Kartofler
Vask og rengør kartoflerne grundigt og skær dem i grove aflange fritter. Vend kartoffelfritterne med 4 spsk olie og salt og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i 30-40 minutter. Vend dem et par gange undervejs.
Fisk
Bland mel med bagepulver, salt og peber. Pisk langsomt øl i, til dejen er lind og flydende. Lad dejen hvile en halv times tid. Skær fisken i passende stykker og dup fiskestykkerne helt tørre med køkkenrulle.
Varm en gryde med olie op. Olien har den perfekte temperatur på omkring 175 grader, når den småsyder, når man forsigtigt stikker fx enden af en trægrydeske i olien.
Sigt lidt hvedemel over fiskene og dyp derefter fiskestykkerne i øldej. Sænk forsigtigt to stykker fisk ad gangen i den varme olie og steg til de er gyldne og sprøde.
Tag fisken op med en hulske, lad den dryppe godt af på et stykke køkkenrulle.






