Dej
Rør gær ud i en skål med mælk. Tilsæt æg, salt og rugmel og fuldkornshvedemel, samt smeltet smør. Rør hvedemel i lidt efter lidt, mens dejen æltes til den er smidig og blød (men ikke klistret).
Lad dejen hæve i skålen, dækket med et rent klæde, på køkkenbordet i en time.
Fyld
Kom de kogte møre gulerødder og de andre ingredienser til fyldet i en blender og blend til en ensartet masse.
Saml dejen med fyld til gulerodssnurrer
Rul dejen ud i en firkant, ca ½ cm i tykkelse, og smør fyldet på dejen. Læg den ene halvdel over den anden og skær stimler af ca. 5 cm, som deles i to og snoes, hvorefter de samlet til en lille snurrer.
Lad dem efterhæve på en bageplade med bagepapir i ca 15 minutter, mens ovnen varmes op til 175 grader varmluft. Pensl med et sammenpisket æg og bag i ca. 16-20 minutter.
Lad dem afkøle på en rist.
Tip: de er gode til madpakken og kan fint fryses ned.






