Kiks
Bland mel, salt og sukker sammen og smuldr smør i. Smuldr det hele godt sammen og saml hurtigt dejen med først halvdelen af det sammenpiskede æg og saml dejen til den er fast og glat. Tilsæt evt en smule mere æg efter behov. Rul kiksedejen ud mellem to stykker bagepapir og skær lange strimler i twix størrelse.
Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter – til kiksene er gyldne i kanterne. Lad dem køle af på bagepladen.
Karamel
Kom sukker, glukosesirup og fløde i en gryde og kog det op. Lad det simre i omkring 20-30 minutter – eller indtil karamellen er tyktflydende efter kort tid, når der tages en prøve op på en kold tallerken. Man skal lige prøve sig frem, men tænk på at karamellen skal kunne sidde fast på toppen af kiksen uden at glide af og samtidig gerne skal kunne sprøjtes ud af en sprøjtetylle.
Chokolade + saml chokoladebaren
Hak chokoladen fint og temperer den over et vandbad, ved først at smelte 2/3 del chokolade under omrøring. Tag chokoladen af varmen fra vandbadet og rør så den resterende 1/3 chokolade i.
Pensl hver kiksebund med chokolade og lad dem tørre inden de vendes om.
Kom karamellen i en sprøjtepose og lav tykke gavmilde striber karamel udover hver kiks. Kom derefter chokoladen i en sprøjtepose (det synes jeg var nemmest og gav det pæneste resultat) og fordel chokoladen over kiks og karamel.
Lad chokoladen størkne og nyd ♥






