Skyl og skrub hokkaido græskaret godt og skær den midtover. Skrab kernerne ud med en ske og skær hokkaidoen med skræl i grove tern.
Varm olie op i en gryde og sauter alle grøntsagerne, chili, spidskommen og ingefær ved middelvarme i 1-2 minutter.
Hæld grøntsagsbouillon i, så det dækker ca. 2⁄3 af grøntsagerne, hellere lidt for lidt end for meget for du kan altid spæde lidt til, hvis suppen bliver for tyk.
Læg låget på og lad det koge i ca. 15-18 minutter. Blend suppen, til den er helt glat og cremet. Tilsæt citronsaft og fløde, blend igen og smag suppen til med salt og peber.
Topping
Rist græskarkernerne i lidt smør på panden under middelvarme under omrøring, til de begynder at poppe. Tag dem af varmen og drys med lidt salt. Skær æblerne i små tern, rør honning og citronsaft sammen og vend æbleternene i.
Top suppen med græskarkerner, timian, æbletern, græsk yoghurt og lidt friskkværnet peber.