Hvidløgssmør
Rør smør sammen med hvidløg og persille. Form en af lang rulle, kom bagepapir omkring og sæt i køleskabet.
Dej til flutes
Smuldr gæren ud i en skål med vand og rør, til gæren er opløst. Tilsæt honning, salt og fuldkornsmel og rør det godt sammen. Rør derefter hvedemel i lidt efter lidt.
Ælt til sidst dejen, til den er blød, smidig og føles elastisk.
Lad dejen hæve på køkkenbordet i en ren skål med et klæde over i 3 timer.
Hvidløgsflutes
Del dejen i to og fold dem over hinanden nogle gange, mens de formes til aflange flutes. Sæt flutes på en bage plade med bagepapir og lad dem hæve i 30 minutter. Pensl begge flutes med sammenpisket æg og bag dem
i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i cirka 20 minutter.
Lad begge hvidløgsflutene køle af på en bagerist.
Skær dybe riller 3⁄4 ned i begge flutene. Skær skiver af hvidløgssmør, der passer til antallet af riller i brødet, og kom en skive hvidløgssmør ned i hver rille.
Sæt brødet i ovnen ved 180 grader varmluft i 10 minutter, eller til smørret er smeltet.






