Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=kaaldolmere-4-personer

Kåldolmere

Rør hakket kød godt sammen med løg, hvidløg, æg, timian, havregryn, hvedemel, samt salt og friskkværnet peber til en helt ensartet fars. Stil farsen i køleskabet i en skåll med låg i 30 minutter, så den kan hvile.

Bring en stor gryde med grøntsagsbouillon og salt i kog og kom det hele  hvidkål i det kogende vand i omkring 1-2 minutter, hvorefter det er nemmere at tage bladene forsigtigt fra.

Tag dem op og dryp vandet af. Gem 1 dl af kogevandet.

Form farsen i 8 lige store stykker og pak dem ind i hver sit kålblad som en kuvert. Saml evt med en ‘snor’ af en grov stængel purløg eller køkkensnor.

Smør et ovnfast fad grundigt og sæt alle kåldolmerne deri. Hæld 1 dl af kogevandet med boullion i fadet og et par klatter smør. Krydr med salt og peber og læg et par kviste timian ved.

Bag i en forvarmet ovn i 35-45 minutter ved 175 grader, til kødet er gennemstegt og mørt

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.