Rør hakket kød godt sammen med løg, hvidløg, æg, timian, havregryn, hvedemel, samt salt og friskkværnet peber til en helt ensartet fars. Stil farsen i køleskabet i en skåll med låg i 30 minutter, så den kan hvile.
Bring en stor gryde med grøntsagsbouillon og salt i kog og kom det hele hvidkål i det kogende vand i omkring 1-2 minutter, hvorefter det er nemmere at tage bladene forsigtigt fra.
Tag dem op og dryp vandet af. Gem 1 dl af kogevandet.
Form farsen i 8 lige store stykker og pak dem ind i hver sit kålblad som en kuvert. Saml evt med en ‘snor’ af en grov stængel purløg eller køkkensnor.
Smør et ovnfast fad grundigt og sæt alle kåldolmerne deri. Hæld 1 dl af kogevandet med boullion i fadet og et par klatter smør. Krydr med salt og peber og læg et par kviste timian ved.
Bag i en forvarmet ovn i 35-45 minutter ved 175 grader, til kødet er gennemstegt og mørt






