Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=karamelbrud

Karamelbrud

Kom hasselnødderne på en pande og varm dem igennem ved middelvarme under omrøring, til hinderne sprækker. Kom hasselnødderne i et rent klæde og gnid hinderne af. Hak hasselnøddekerner og pistaciekerner.

Tør panden af og lad den køle af. Kom sukker på panden og varm det op ved middelvarme til det smelter langsomt. Kom smør på så snart sukkeret er smeltet og rør rundt, mens det bruser af. Skrue ned for varmen og hæld 1 dl kogende vand og glukosesirup på panden under omrøring. Rør til det er en lækker og tyk karamel og har en temperatur på omkring 130 grader.

Fordel på bagepapir, glat ud i et tyndt lag, drys med flagesalt og nødder.

Lad karamellen køle af og knæk i passende stykker.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.