Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=loegkompot-opskrift-paa-perfekte-ostebord

Ostebord med charcuteri og tilbehør

Fremgangsmåde til tilbehøret

Løgkompot
Smelt smør på en pande ved middelvarme og kom rødløg på panden. Lad løgene stå og sautere og karamelisere en anelse ved middelvarme i 10 minutter, uden at røre i dem.

Rør godt rundt og tilsæt æblecidereddike, honning, timian og muscovadosukker. Lad det simre i 5 minutter og smag til med salt og peber.

Opbevares på et skoldet glas og bruges som tilbehør til ostebordet – men også i burgere, til en rullepølsemad mv.

(kan holde sig i 4-5 dage i køleskab)

Lynsyltede pære i ingefær
Kom pæretern, ingefær og sukker i en gryde.

Varm op ved middelvarme til sukkeret smelter og pæretern begynder af afgive saft. Lad det simre i 10 minutter og anret i en lille skål.

Serveres kold og er perfekt som tilbehør til ostebordet, særligt blåskimmel er eminent med lynsyltede pære.

(kan holde sig i 4-5 dage i køleskab)

Syltede nødder
Kom farin, appelsin- og citronsaft, vaniljestang og vand i en gryde. Kog siruplagen op til det simre og lad det simre svagt i cirka 30 minutter uden låg ved middel varme.

Kom nødderne i lagen og lad dem simre med i 10 minutter. Kom de syltede nødder på rengjorte og skoldede glas.

(kan holde sig i cirka 1 måned i køleskab)

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.