Fremgangsmåde til tilbehøret
Løgkompot
Smelt smør på en pande ved middelvarme og kom rødløg på panden. Lad løgene stå og sautere og karamelisere en anelse ved middelvarme i 10 minutter, uden at røre i dem.
Rør godt rundt og tilsæt æblecidereddike, honning, timian og muscovadosukker. Lad det simre i 5 minutter og smag til med salt og peber.
Opbevares på et skoldet glas og bruges som tilbehør til ostebordet – men også i burgere, til en rullepølsemad mv.
(kan holde sig i 4-5 dage i køleskab)
Lynsyltede pære i ingefær
Kom pæretern, ingefær og sukker i en gryde.
Varm op ved middelvarme til sukkeret smelter og pæretern begynder af afgive saft. Lad det simre i 10 minutter og anret i en lille skål.
Serveres kold og er perfekt som tilbehør til ostebordet, særligt blåskimmel er eminent med lynsyltede pære.
(kan holde sig i 4-5 dage i køleskab)
Syltede nødder
Kom farin, appelsin- og citronsaft, vaniljestang og vand i en gryde. Kog siruplagen op til det simre og lad det simre svagt i cirka 30 minutter uden låg ved middel varme.
Kom nødderne i lagen og lad dem simre med i 10 minutter. Kom de syltede nødder på rengjorte og skoldede glas.
(kan holde sig i cirka 1 måned i køleskab)






