Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=oksehalesuppe

Oksehalesuppe

Del oksehalerne i ledene, hvis de ikke allerede er delt. Skær synligt fedt af oksehalerne. Dup oksehalerne tørre med et stykke køkkenrulle. Brun oksehalerne godt af på alle sider i en stor gryde i olie.

Kom gulerødder, porre, løg, hvidløg, bladselleri og tomatpure i gryden og sauter i et minuts tid. Tilsæt paprika, timian, persille, laurbærblade,  rødvin, koldt vand til det dækker kød og grønt, samt salt og friskkværnet peber. Kog langsomt op til kogepunktet.

Fjern evt skum på overfladen, sæt låg på og lad retten simre i ved smag varme 3-4 timer. Skum suppen et par gange undervejs.

Tag de møre oksehaler op og sæt til side på en tallerken.

Sigt suppen 2 gange gennem en fintmasket sigte og kasser grøntsagerne og urterne. Kom den sigtede klare suppe tilbage i en ren gryde og hold den varm. Kom gulerødder og porre i suppen og lad det simre i 10 minutter.

Pil det møre kød fra oksehalerne og riv det fra hinanden med to gafler.

Smag suppen godt til med salt, peber, æblecidereddike og sukker –  og server suppen med gulerødder, porre og kødet fra oksehalerne.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.