Pisk æggehviderne, til de er luftige, stive og danner toppe. Tilsæt 1 spsk sukker ad gangen under konstant piskning, til alt sukkeret er tilsat. Det tager ca. 5 minutter.
Sigt majsmel i marengsen og kom også æblecidereddike og vaniljesukker i. Pisk i yderligere 10 minutter, til marengsmassen er sej, blank og skinnende.
Tegn med blyant en rund cirkel med en diameter på ca. 22 cm og vend bagepapiret om. Sigt lidt flormelis i cirklen og fordel marengsmassen med en dejskraber i et lag på ca. 2 cm, som dækker hele cirklens bund. Form toppe af marengs rundt langs kanten, til marengsbunden er som en dyb tallerken med en tyk bund.
Bag i en forvarmet ovn ved 115 grader varmluft i 1½ time. Sluk for varmen og lad bunden køle af i den lukkede ovn, til ovnen er helt kold. Det tager ca. 2 timer, men den kan fint stå i den lukkede ovn i op til 1 døgn.
Sæt forsigtigt den afkølede marengsbund på et fad.
Pisk fløden til en lækker flødeskum med flormelis og vaniljesukker. Fordel flødeskum i marengsskålen og top med masser friske bær eller frugt alt efter sæson. Server straks den lækre pavlova.






