Pizzadej
Opløs gæren i en skål med lunkent vand. Brug 5 g gær, til koldhævning natten over, og 25 g gær, hvis pizzadejen blot skal hæve i en time. Kom halvdelen af mel, olivenolie og salt i og rør godt rundt til en ensartet konsistens. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring.
Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt til sidst dejen sammen til en smidig dej med hænderne.
Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Olien gør dejen nem og smidig at arbejde med og skorpen ekstra sprød ved bagningen.
Lad dejen hæve i køleskabet natten over.
Bagning og topping
Sæt ovnen til at forvarme på højeste temperatur med en bageplade, bagestål, eller pizzasten på den øverste rille i ovnen. Drys lidt mel på køkkenbordet. Del dejen i to og form to runde pizzaer med hænderne på bordet.
Sæt bundene i ovnen og forbag dem uden fyld til bundene er sprøde. Lad dem køle lidt af på en rist.
Rør wasabi og smøreost sammen og smag til – den må gerne rive lidt, men skal ikke være al for stærk. Fordel wasabicremen på de afkølede pizzabunde, så osten ikke smelter på den varme pizzabund. Fordel laksestykkerne på, drys salt og kværn godt med peber på.
Server med masser af frisk sprød rucola og dryp citronsaft samt lidt revet citronskal over.