Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=polenta-fritter

Polenta fritter

Polenta fritter
Kog vandet op, skrue ned for varmen og kom polenta i under omrøring. Rør grundigt, så det ikke klumper og lad det simre under låg i 30-45 minutter med jævne omrøringer – kom evt lidt mere vand i hvis det bliver for fast.

Smør et fad med en smule olivenolie og kom polenta i. Tryk den godt flad og ensartet – og kom et stykke bagepapir over. Stil på køl i mindst et par timer og gerne til om aftenen næste dag …

Tag polentaen ud af formen og skær tynde pommesfrites stave. Det er nemt, for polentaen er fast og nærmest lidt gummiagtig at arbejde med.

Vend dem godt med olie, salt og peber og bag polenta fritterne i ovnen ved 225 grader varmluft i 30 minutter, til de er sprøde. Vend dem cirka halvvejs i bagningen.

Inden servering drysses de med fintrevet og friskrevet parmasanost og finthakket rosmarin, smages til med salt og så er der sprøde polenta fritter klar til servering med den krydrede dip.

Krydret dip
Rør creme fraiche og mayo sammen med parmasan og rosmarin, smag til med salt, peber og æbleeddike.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.