Kør hvedemel, flormelis, salt og smør lynhurtigt i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand hvis nødvendigt.
Del den samlede mørdej i to portioner med 1/3 til det flettede låg og 2/3 til bunden af tærten. Rul dem ud hver for sig.
Læg bunden i et smurt tærtefad på 24 cm i diameter og prik huller i dejen med en gaffel. Kom et stykke bagepapir over tærtedejen og fyld den med bagekugler, tørrede bønner eller lign. Blindbag dejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.
Fyld til rabarbertærte
Lav fyldet til rabarbertærten, mens tærtebunden er i ovnen. Bland sukker, hvedemel og vaniljesukker sammen og vend rabarberne godt rundt i blandingen. Lad det trække lidt.
Tag tærtebunden ud af ovnen, lad den køle lidt af, fjern bagekugler eller bønner og bagepapir. Vend piskefløden i skålen med rabarber og fordel derefter rabarberfyldet på den forbagte tærtedej.
Skær låget til tærten i 1 cm tynde strimler. Flet tærtestrimlerne til låget hen over fyldet.
Pensl tærtens låg med sammenpisket æg og drys med lidt perlesukker. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 35 minutter. Server den lune tærte med flødeskum eller vaniljeis.






