Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=roastbeef

Roastbeef

Tag stegen ud af køleskabet og lad den temperere på køkkenbordet i en times tid.

Dup stegen med et stykke køkkenrulle og varm så en pande op med olie og smør. Når smørret er bruset af, så brunes stegen på alle sider, til den er smukt gyldenbrun overalt.

Lav en kryddersalt ved at komme rosmarin, salt og hvidløg i en morter og stød det til det er helt ensartet og en smuk grøn salt. Fordel blandingen den øverste del af roastbeef-stegen

Sæt et stegetermometer i stegen fra siden af den tykkeste ende og ind til midten. Lad termometeret sidde i under hele tilberedningen og hviletiden.

I ovn
Sæt roastbeef stegen på en rist i en forvarmet ovn ved 150 grader alm over/undervarme og lad den stå der til den rammer 55 grader. Det tager ca 45 minutter til en time.

På grill
Kom stegen på en rist på indirekte varme og steg til den når 55 grader som kernetemperatur.
Når stegen har en kernetemperatur på 55 grader tages den ud af ovn/grill og dækkes med et rent klæde, her skal den hvile i 20-30 minutter.
Skær tynde skiver af den lækre roastbeef, som nu er klar til servering.

Smager også fantastisk som pålæg og til lækre sandwich dagen efter.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.