Fyld en stor skål med 5 dl vand og rør gæren ud i vandet. Tilsæt honning og rosmarin. Rør mel og solsikkekerner i sammen med salt.
Kom låg eller et rent klæde over skålen, og lad skålen stå på køkkenbordet natten over, eller i 9-12 timer.
Derefter æltes det kort med foldemetoden, hvor dejen foldes over hinanden 5-8 gange, ikke mere.
Drys rigeligt med mel rundt om dejen og læg dejen i en hævekurv. Lad den stå der i en times tid.
Sæt en støbejernsgryde i en kold ovn og sæt temperaturen på 250 grader. Når ovnen og gryden har opnået 250 grader hældes dejen forsigtigt i gryden. Kom låg på og bag i 30 minutter, derefter tages låget af og ovnen skrues ned på 230 grader. Bag videre i 15 minutter.
Tag gryden ud og vend brødet ud på en rist. Lad rosmarinbrødet køle af i 15 minutter.