Saltkaramel
Kom piskefløde, sukker og glukosesirup i en stor gryde og lad det koge op. Rør i det indimellem. Når karamelmassen har en temperatur på 107 grader, er den færdig.
Drys salt i, rør rundt og lad karamellen køle af til stuetemperatur i gryden.
Chokolademuffins
Pisk æg, vaniljesukker og sukker sammen, til det er lyst og luftigt. Smelt smør i en gryde ved lav varme og tag gryden af varmen. Kom den finthakkede chokolade i og rør, til den er smeltet.
Kom chokoladeblandingen, cremefraiche og halvdelen af den grofthakkede chokolade i skålen med æg og sukkerblanding og rør det sammen.
Bland hvedemel, kakao, salt og bagepulver sammen, sigt det i dejen og rør den sammen. Fordel dejen i muffinforme. Drys det sidste chokolade over kagerne og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lav et lille snit i midten af hver muffin med en skarp spids kniv. Fyld karamellen i en sprøjtepose og sprøjt lidt saltkaramel ned i midten af hver muffin. Afslut med et dryp saltkaramel på toppen.
Drys de færdige muffins med et par saltflager inden servering.






