Lagkagebunde med valnødder
Del æggene i hvider og blommer.
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab forsigtigt kornene ud med en kniv og fordel dem i sukkeret. Pisk sukker, vanilje og æggeblommer til en luftig æggesnaps. Pisk derefter smørret i dejen.
Bland hvedemel, valnøddemel, salt og bagepulver sammen og vend det hurtigt i dejen.
Pisk æggehvider, til de er luftige, stive og danner toppe. Rør forsigtigt 1 spiseskefuld af æggehviderne i dejen og fold derefter resten af æggehviderne i uden at slå luften ud af hviderne.
Fordel dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter med bagepapir i bunden. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter. Afkøl kagen helt i springformen og del kagen i tre lagkagebunde.
Fyld og samling af lagkagen
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab forsigtigt kornene ud med en kniv og fordel dem i sukkeret.
Pisk fløden til flødeskum med vaniljesukker og vend hakkede valnødder og hakket chokolade i vaniljeflødeskummen. Stænk lagkagebundene med lidt rom.
Læg en af kagebundene med bunden nedad på et flot fad og fordel noget af flødeskumsblandingen på bunden. Læg den næste lagkagebund på og gentag. Læg den sidste kagebund på med bunden opad, tryk lagkagen lidt sammen og ret kanten til med en dejskraber.
Pynt
Pisk flormelis med kaffe til en tyk lækker glasur og smør den på kagen. Pynt med valnødder og lad lagkagen trække nogle timer på køl.






