Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=eggnog

Eggnog

Forberedelse – 4 timer før servering
Skrab vaniljekernerne ud af vaniljestangen og fordel dem i sukkeret.

Pisk æggeblomme, vanilje og sukker sammen i en skål til luftig og cremet æggesnaps.

Kom mælk, nelliker og kanel i en gryde. Varm langsomt op under omrøring til det lidt netop når kogepunktet. Sigt krydderierne fra og pisk langsomt den varme krydrede mælk i æggesnapsen.

Kom drikken tilbage i gryden og varm langsomt op til 65 grader under konstant omrøring. Mål temperaturen og vær opmærksom på at det ikke må blive varmere end 70 grader, da æggene kan risikere at koagulere.

Sæt drikken i køleskabet i minimum 3 timer.

Inden servering
Pisk en let flødeskum. Smag eggnog til med rom, flødeskum og en smule muskatnød.

Knus nogle pebermyntestokke. Dyp kanten af glassene i sirup og derefter i pebermyntestok. Hæld eggnog i glassene og server straks.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.