Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=skaldyrsrisotto

Skaldyrsrisotto

Risotto
Kom skalotteløg og hvidløg i en sauterpande og sauter i smør og olie, til løgene er gennemsigtige og bløde.

Tilsæt ris og rør rundt i et minuts tid, tilsæt hvidvin og halvdelen af fiskefond. Rør godt rundt og kom låg på.

Rør jævnligt i risottoen og når risene har suget al væsken tilsættes mere fiskefond løbende til risene er perfekt tilberedte.

Smag til med salt og peber.

Skaldyr
Pil hummerhaler og rejer, lad evt et par enkelte være med skal til pynt ved servering.

Rens muslingerne, skrub skallerne med en blød børste under rindende vand. De må ikke ligges i blød. Bank muslingerne let mod køkkenbordet og giv dem et lille tryk – alle muslinger skal være friske og det ses ved at de lukker sig ved slag og tryk.

Lad muslingerne dryppe af på et tørt klæde.

Varm en gryde op med smør og sauter skalotteløg, hvidløg og fennikel i et minuts tid.

Skrue op på højeste varme, kom hvidvin i og derefter muslinger – læg låg på. Skrue lidt ned, men det skal fortsat simre.

Lad muslingerne dampe og simre i 5-7 minutter eller til de har åbnet sig.

Vend hurtigt rejer og hummerhaler i, bare lige en hurtig omrøring over varmen.

Vend skaldyr med risotto, server i dybe tallerkener og anret med dild og lidt fintrevet citronskal.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.