Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=chokoladetaerte-med-saltkaramel

Chokoladetærte med saltkaramel

Tærtebund
Kør hvedemel, kakao, flormelis, salt og smør i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir og lad den hvile på køl i 30 minutter.

Kom derefter dejen i en smurt tærteform på 24 cm i diameter og tryk den til i kanten og skær den til. Prik huller i bunden og læg bagepapir over. Kom et stykke bagepapir over tærtedejen og fyld den med bagekugler, tørrede bønner eller lign. Blindbag dejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter.

Tag tærtebunden ud, fjern bagepapir og bønner og bag den videre i 5 minutter. Lad tærtebunden køle lidt af.

Saltkaramel
Lav saltkaramellen, mens tærten bager. Kog piskefløde, sukker, brun farin og glukosesirup op i en stor gryde, til temperaturen er 112 grader. Rør i gryden af og til. Drys salt i, rør rundt og afkøl til stuetemperatur. Hæld karamellen i tærtebunden i et lag på ca. ½ cm i højden og sæt tærten på køl i 1 time.

Chokoladeganache
Kog fløde op og hæld den over chokoladen i en skål. Rør, til chokoladen er smeltet, og cremen er ensartet. Køl af til stuetemperatur og hæld massen over bagsiden af en spiseske og ned på karamellen i tærten. Drys med lidt flagesalt. Sæt tærten i køleskabet i minimum 5 timer, til chokoladen har sat sig.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.