Rabarbermarmelade med jordbær
Kom sukker, vaniljekorn, vaniljestang, jordbær og rabarber i en gryde. Kog det op og lad det simre ved lav varme i 20 minutter. Sæt marmeladen i køleskab, så den kan køle helt af inden den skal smøres på kagebunden.
Kagedejen
Rør hvedemel, mandelmel, flormelis, salt og vanilje godt sammen og smuldr smør i blandingen til det er helt ensartet.
Saml hurtigt dejen med æg, start med blot at bruge halvdelen af ægget og tilføj mere til dejen kan samles uden at smuldre for meget. Sæt dejen i køleskab i 30 minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til den er cirka 3 mm tyk. Skær i passende dejstrimler og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pensl den ene halvdel af dejen med æg og drys med mandelflager.
Bag i en forvarmet ovn i cirka 10-15 minutter ved 175 grader varmluft. Hold øje med dem, og vent eventuelt bagepladen undervejs. Lad kagestrimlerne køle lidt af.
Smør afkølet rabarbermarmelade på halvdelen af dejstrimlerne og læg den anden halvdel med mandelflager oven på. Skær rabarbersnitter ud i den størrelse du ønsker.






