Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=koldhaevede-boller

Koldhævede boller

Om aftenen
Rør vand og gær sammen i en stor skål.

Tilsæt fuldkornshvedemel og havregryn. Rør rundt med en grydeske, tilsæt  hvedemel og salt.

Rør og mærk efter om dejen kan klare 1 dl hvedemel mere. Dejen skal fortsat være til at røre i, men uden at være helt lind og flydende.

Dæk skålen med låg og sæt skålen i køleskabet.

Om morgen
Tænd ovnen for 250 grader varmluft. Tag dejen op med en spiseske og sæt dem på en bageplade med bagepapir, pensl med vand.

Skrue temperaturen ned til 220 grader varmluft lige inden bollerne skal i ovnen, sæt bollerne ind på miderste rille og bag i cirka 15 minutter. Lad bollerne køle lidt af på en rist inden servering.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.