Tomatsauce
Kom løg, hvidløg og olie i en gryde og sauter ved middelvarme til løgene er bløde. Tilsæt champignon og rist champignonerne ved høj varme under omrøring.
Kom hakkede tomater og soltørrede tomater i gryden, sammen med oregano, rosmarin, spidskommen og kanel. Rør godt igennem og lad det simre ved svag varme uden låg, til saucen er kogt lidt ind. Smag til med salt og peber.
Mornaysauce
Smelt smør i en gryde ved lav varme, pisk hvedemel i og kom mælk i lidt ad gangen. Kog op og pisk saucen godt igennem til den er lind og uden klumper. Tilsæt mere mælk hvis nødvendigt.
Kom mozzarella i saucen og rør til osten er smeltet. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Saml Moussaka
Steg aubergineskiverne møre på en pande i lidt olie.
Kom mornaysauce i bunden af et smurt ovnfast fad på 24 x 30 cm. Læg skiftevis tomatsauce, squash og aubergineskiver og de kogte kartoffelskiver i fadet. Lav to lag af dette. Afslut med mornaysauce.
Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, i 30-45 minutter til grøntsagerne er møre.